Burkānu humuss
Foto: Divi10.com
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Mazliet citādāks turku zirņu humuss ar burkāniem un sieru. Ideāli garšos kopā ar karstiem, krāsnī ceptiem dārzeņiem. Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.

Uzkarsē cepeškrāsni 200°C grādus karstu.

Sagriez lielos gabalos visus dārzeņus, apslaki ar eļļu, pievieno sāli, piparus un kārto uz cepamās pannas. Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

Blenderī liec turku zirņus, iespied citrona sulu, pievieno ķiploka daiviņu, sāli, piparus pēc garšas, pievieno arī "sniega bumbas" ar burkāniem, kā arī nedaudz eļļu. Visu blenderē, līdz masa kļūst vienmērīga. Liec trauciņā.

Kad dārzeņi gatavi, pasniedz ar krēmīgo burkānu-siera humusu.

Padoms: siltā laikā dārzeņus var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Tags

Dārzeņi Ātri pagatavojami ēdieni Cepeškrāsns Citroni Ķiploki Olīveļļa Pipari Sāls Siera bumbas Timiāns Turku zirņi Dārzeņu un sēņu uzkodas Pastētes, sviests un smēriņi Uzkodu mērces Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Viegla vasaras maltīte Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas viegli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form