Foto: Shutterstock
Burkānus var ne vien sarīvēt salātos, bet arī ziest uz maizes, pavisam ātri un vienkārši no tiem pagatavojot garšvielām pagātu un krēmīgu burkānu sviestu. Recepti piedāvā Linda Vilmansone-Virbule sadarbībā ar "Fiskars".
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgburkāni150 gsviests0.5 TKsāls1 čili pipars2 ķiploka daiviņas1 TKingvera pulveris1 TKkumins1 TKkoriandrs1 ĒKmedus

Sagatavošana

1

Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2

Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet dārzeņu buljona vai ūdens, lai tie nepiedegtu.

3

Uz sausas pannas apgrauzdē kumina un koriandra sēklas, līdz sāk izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablenderē viendabīgā pulverī.

4

Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili piparu, ķiploku, ingvera pulveri, medu, kumina un koriandra maisījumu un atlikušo sviestu.

5

Visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!