Burkānu sviests
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Burkānus var ne vien sarīvēt salātos, bet arī ziest uz maizes, pavisam ātri un vienkārši no tiem pagatavojot garšvielām pagātu un krēmīgu burkānu sviestu. Recepti piedāvā Linda Vilmansone-Virbule sadarbībā ar "Fiskars".

Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet dārzeņu buljona vai ūdens, lai tie nepiedegtu.

Uz sausas pannas apgrauzdē kumina un koriandra sēklas, līdz sāk izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablenderē viendabīgā pulverī.

Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili piparu, ķiploku, ingvera pulveri, medu, kumina un koriandra maisījumu un atlikušo sviestu.

Visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form