Burkānu un biezpiena plācenīši
Foto: Spināti un sviests
3.3333 6
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 gab.
1 gab. apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
40 g
40 g milti
milti
300 g
300 g burkāni
burkāni
50 g
50 g manna
manna
30 g
30 g cukurs
cukurs
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Burkānu sula ir jādzer, īpaši tagad, kad burkāni ir tik svaigi sulīgi. Bet ko darīt ar biezumiem? Iecept gardos plācenīšos! Recepti iesaka Ieva Salmane no restorāna "Spināti un sviests".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus sarīvē uz smalkas rīves un izspiež no tiem sulu. Pusei no svara vajadzētu sanākt sulai, pusei – biezumiem. Sulu izdzer, piepilinot kādu pili olīveļļas.

    Pie rīvētā burkāna liek klāt biezpienu, apelsīna miziņu, cukuru, sāli un olu. Visu samaisa.

    Pieber miltus un mannu un vieglām rokām samīca mīklu.

    Mīklai ļauj pusstundu pastāvēt, kamēr uzbriest manna.

    Izveido nelielus, apmēram 2 cm biezus plācenīšus un apviļā mannā.

    Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā vidējā karstumā skaisti zeltainus.

    Lai labi garšo un veselība turas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form