Foto: Shutterstock

Kārdinoši glīta burkānu un kabaču tarte jeb plātsmaize. Vispiemērotākā šīs "kūkas" cepšanai būs apaļa forma. Groziņam izmanto jau gatavo veikalā nopērkamo kārtaino mīklu vai pagatavo trauslo smilšu mīklu mājās.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gkārtainā mīkla2 cukīni4 burkāni30 gsviests (formas iesmērēšanai)1 ĒKeļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari4 olas8 ĒKskābs krējums1 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo tartes formu, to bagātīgi ieziežot ar sviestu. Mīklu ieklāj formā, ar dakšiņu sadursta pamatni.

2

Plātsmaizei vispiemērotākie būs mazie kabacīši, kuriem mazas sēkliņas un plāna miziņa vai cukīni. Tos nomazgā un plāni sagriež gareniskās šķēlēs. Arī burkānus nomizo un sagriež plānās, gareniskās šķēlēs.

3

Karsē pannu ar sviestu un eļļu, pa daļām apcep dārzeņus - liek sagrieztos burkānus un cukīni vienā kārtā un no abām pusēm viegli apcep tā, lai dārzeņi kļūtu viegli mīksti un ļautos pēc tam ritināties. Apceptos liek uz šķīvja, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, ļauj nedaudz atdzist.

4

Bļodiņā sakuļ olas, pievieno skābo krējumu, miltus, sāli un vēlreiz sakuļ. Pilda tarti, sākot no ārējās malas - pamīšus kārto kabaču un burkānu gredzenus, veidojoties krāsainam virpulim. Pāri lej olas, krējuma maisījumu, cenšoties ieliet starp dārzeņu lapiņām.

5

Liek tarti karstā krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi izcepušies un ola sarecējusi.

6

Pasniedz galdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!