Foto: Shutterstock
Veselīgu burkānu un mandarīnu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vidēji lieli burkāni2 mandarīni saulespuķu sēklas1 laims svaigu pētersīļu buntīte cukurs, sāls olīveļļa

Sagatavošana

1

Sastāvdaļām nepieciešami četri vidēja lieluma burkāni, divi mandarīni, viens laims, buntīte svaigu pētersīļu, saulespuķu sēklas, olīveļļa, sāls un cukurs.

2

Burkānus sarīvē uz smalkas rīves. Mandarīniem noloba mizu un sadala daiviņās.

3

Visu liek salātu bļodā. Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, pārlej ar olīveļļu. Pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti cukura.

4

Laimu pārgriež uz pusēm un apslaka salātus ar ar sulu no laima pusītes.

5

Karstā pannā apgrauzdē kaņepju vai sezama sēklas un pārkaisa ar tām salātus.

Mandarīni ļoti labi sader ar burkāniem gan salātos, gan sulā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!