Pastinaku un burkānu biezenis
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ātri pagatavojams, vienkāršs, bet tajā pašā laikā pietiekami sātīgs burkānu un pastinaku biezenis ar mazliet sviesta un pētersīļiem. Biezeni var ēst tāpat, vai pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai salātiem.

Pastinaku un burkānu gabaliņus saber lielā katlā. Visu pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens katliņā sāk burbuļot, vāra dārzeņus 20 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.

Pēc tam mīkstos dārzeņus nokāš caurdurī. Uz pannas izkausē sviestu un iemaisa tajā dārzeņus, lai tie kārtīgi noklātos ar sviestu, visu pārkaisa ar drusku sāls un pipariem.

Pastinakus un burkānus pēc tam samīca līdz biezeņa konsistencei un pārliek servēšanas traukā.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form