Foto: DELFI
Vienkāršs, ātrs un aromātisks sautējums, ko pagatavot tad, kad virtuvē būšanai atvēlēta vien pusstunda. Izvēlies oranžās lēcas, kas gatavas būs mazāk nekā desmit minūšu laikā, kā sautējuma bāzi vari izmantot jau sagrieztu saldēto burkānu un zirnīšu maisījumu. Sautējumam krēmīgumu piešķir ar saldo krējumu, bet patīkamo smaržu un garšu – ar kariju. Tik vienkārši!
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 goranžās lēcas400 gburkāni400 gsaldēti zirnīši2 ĒKsviests1 ĒKeļļa1 ĒKkarija garšviela0.5 gab.sīpols200 mlsaldais krējums pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo oranžās lēcas: tās noskalo zem tekoša ūdens. Liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Ja oranžās lēcas norādīts, ka jāvāra 5–7 minūtes, vāri 5 minūtes, lai tās ir vēl nedaudz stingras. Pēc izvārīšanas lēcas nokāš un atliek malā.

2

Sāc gatavot sautējumu. Lielā katlā lej eļļu, pievieno sviestu un uz vidējas uguns izkausē. Tad katlā ber karija garšvielas un apsildi pusminūti, lai sāk smaržot.

3

Katlā ieber sakapātu sīpolu un apcep pāris minūtes, līdz sīpola gabaliņi sāk kļūt caurspīdīgi.

4

Tad katlā pievieno smalki sakapātus burkānus un saldētos zirnīšus (drīkst izmantot saldēto burkānu-zirnīšu maisījumu). Pielej nedaudz karsta ūdens, lai aptuveni 1,5 cm no katla dibena ir nosegts ar ūdeni, un sautē dārzeņus aptuveni 5–7 minūtes, lai šķidrums burbuļo un tvaiko.

5

Pēc tam, kad burkāni un zirnīši jau pasautējušies, visu pārlej ar saldo krējumu. Ļauj krējumam sākt burbuļot un pasautē vēl 3–5 minūtes.

6

Beigās sautējumā iemaisa iepriekš novārītās lēcas, pasilda pāris minūtes un beigās pievieno mazliet sāli pēc garšas.

Lai labi garšo!

"Tasty.lv" padoms: ja sautējumu gribas nedaudz tumīgāku, iemaisi tajā gatavošanas laikā 2 tējkarotes miltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!