Burratas salāti ar kraukšķīgu šķiņķi un mango-čili mērci
Foto: Nikola Leite
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
salātu mix
salātu mix
 
ķirštomāti
ķirštomāti
 
burrata
burrata
 
valrieksti
valrieksti
 
prošuto
prošuto
 
avokado
avokado
 
mango-čili mērce SPILVA
mango-čili mērce SPILVA
 
balzamiko
balzamiko
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Gaļas salāti
  • Siera salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja esi liels salātu mīlis, bet vēl neesi paspējis pagatavot pirmos pavasara salātus, tad varam ieteikt izveidot "Pavasaru salātu" sēriju. Proti, piemēram, reizi nedēļā (noteikumus izdomā pats!) izmēģini kādu līdz šim nebaudītu salātu recepti. Un, ja nav ideju, tad pirmo pavasara salātu pagatavošanai vari izmantot tieši šo recepti! Tā kā burrata ir tik īpašs siers, mūsuprāt, tas ir pelnījis arī īpašus salātus. Turklāt – šo salātu pagatavošana nevarētu būt vienkāršāka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tev vajadzēs paprāvu saujiņu salātu "mix", ko izkārtot uz liela šķīvja (parasti šāda tipa salātus netaisa vienā lielā bļodā, bet gan kārto katram ēdājam uz sava šķīvja. Vairāki satura veidotāji atklājuši, ka šāda tipa salātus var veidot gluži kā mākslas darbus – "katram sanāk citādāk"). Tātad – noskalo salātu lapas un nosusina, saplūc mazākos gabalos un kārto uz šķīvjiem.

    Tad pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus. Ja vēlies, lai tomāti zaudētu ledusskapja vēsumu, jau laikus to izņem no aukstuma (protams, ja tie tur tiek turēti). Kubiņos sagriez avokado, ja ir vēlme – mazliet sarkano sīpolu. Visu pēc savas patikas izmētā virs salātlapiņām. Ja garšo – pievieno arī dažus valriekstus.

    Prošuto šķiņķi saplucina mazākos gabaliņos un strauji apcep, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Ja labpatīk svaigs prošuto – vari to arī necept!

    Šī ēdiena zvaigzni – burratu – izņem no ledusskapja apmēram pusstundu pirms ēšanas (lai maksimāli izmantotu tā krēmīgumu). Šķīvja vidiņā iestutē burratas sieru.

    Salātus pārlej ar mango-čili mērci un balzamiko. Ja prasās – pāri pārber citronpiparus vai čili pārslas.

    Ēd ar gardu muti un bauda kā pavasara/vasaras maltīti ar atsvaidzinošu "Aperol Spritz"!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.