Foto: Nikola Leite
Ja esi liels salātu mīlis, bet vēl neesi paspējis pagatavot pirmos pavasara salātus, tad varam ieteikt izveidot "Pavasaru salātu" sēriju. Proti, piemēram, reizi nedēļā (noteikumus izdomā pats!) izmēģini kādu līdz šim nebaudītu salātu recepti. Un, ja nav ideju, tad pirmo pavasara salātu pagatavošanai vari izmantot tieši šo recepti! Tā kā burrata ir tik īpašs siers, mūsuprāt, tas ir pelnījis arī īpašus salātus. Turklāt – šo salātu pagatavošana nevarētu būt vienkāršāka.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

salātu mix ķirštomāti burrata valrieksti prošuto avokado mango-čili mērce SPILVA balzamiko

Sagatavošana

1

Tev vajadzēs paprāvu saujiņu salātu "mix", ko izkārtot uz liela šķīvja (parasti šāda tipa salātus netaisa vienā lielā bļodā, bet gan kārto katram ēdājam uz sava šķīvja. Vairāki satura veidotāji atklājuši, ka šāda tipa salātus var veidot gluži kā mākslas darbus – "katram sanāk citādāk"). Tātad – noskalo salātu lapas un nosusina, saplūc mazākos gabalos un kārto uz šķīvjiem.

2

Tad pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus. Ja vēlies, lai tomāti zaudētu ledusskapja vēsumu, jau laikus to izņem no aukstuma (protams, ja tie tur tiek turēti). Kubiņos sagriez avokado, ja ir vēlme – mazliet sarkano sīpolu. Visu pēc savas patikas izmētā virs salātlapiņām. Ja garšo – pievieno arī dažus valriekstus.

3

Prošuto šķiņķi saplucina mazākos gabaliņos un strauji apcep, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Ja labpatīk svaigs prošuto – vari to arī necept!

4

Šī ēdiena zvaigzni – burratu – izņem no ledusskapja apmēram pusstundu pirms ēšanas (lai maksimāli izmantotu tā krēmīgumu). Šķīvja vidiņā iestutē burratas sieru.

5

Salātus pārlej ar mango-čili mērci un balzamiko. Ja prasās – pāri pārber citronpiparus vai čili pārslas.

Ēd ar gardu muti un bauda kā pavasara/vasaras maltīti ar atsvaidzinošu "Aperol Spritz"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!