Foto: Shutterstock
Kafija "konfekte" jeb "café bombon" ir Valensijā, Spānijā radies kafijas dzēriens, ko gatavo no espresso un iebiezinātā piena. Salda, uzmundrinoša deva kofeīna, ko pagatavot ir pavisam vienkārši. Pasniedz ar karotīti, lai dzērienu var samaisīt un izbaudīt kafijas un iebiezinātā piena flamenko.

Tradicionālās receptes norāda, ka espresso un iebiezinātā piena attiecība ir 1:1. Tomēr lai kafija skaisti noslāņotos un tas būtu redzams arī glāzē, pirms gatavošanas der atcerēties, ka kafijas un iebiezinātā piena mililitri nebūs līdzvērtīgi, jo iebiezinātais piens ir blīvāks šķidrums. Tāpēc šeit virtuves svariņi nebūs labākais palīgs, labāk uzticies mērkarotēm un mērkrūzēm vai vēl labāk – caurspīdīgai glāzei un acumēram.

5Minūtes
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
mlespresso2.5 ĒKiebiezinātais piens

Sagatavošana

1

Ja kafiju gatavo ar kafijas aparāta palīdzību – nelielā stikla glāzē uztaisi divus šotus espresso (45–60 ml). Virsū liec 2,5 ēdamkarotes iebiezinātā piena.

2

Ja kafiju gatavo, pārlejot kafijas biezumus – pagatavo ļoti stipru kafiju. Lej glāzē līdz 60 ml kafijas, tad virsū uzlej 2,5 ēdamkarotes iebiezinātā piena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!