'Café bombon' jeb espresso ar iebiezināto pienu spāņu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
45–60 ml
45–60 ml espresso
espresso
2,5 ĒK
2,5 ĒK iebiezinātais piens
iebiezinātais piens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Kafija
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Kafija "konfekte" jeb "café bombon" ir Valensijā, Spānijā radies kafijas dzēriens, ko gatavo no espresso un iebiezinātā piena. Salda, uzmundrinoša deva kofeīna, ko pagatavot ir pavisam vienkārši. Pasniedz ar karotīti, lai dzērienu var samaisīt un izbaudīt kafijas un iebiezinātā piena flamenko.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tradicionālās receptes norāda, ka espresso un iebiezinātā piena attiecība ir 1:1. Tomēr lai kafija skaisti noslāņotos un tas būtu redzams arī glāzē, pirms gatavošanas der atcerēties, ka kafijas un iebiezinātā piena mililitri nebūs līdzvērtīgi, jo iebiezinātais piens ir blīvāks šķidrums. Tāpēc šeit virtuves svariņi nebūs labākais palīgs, labāk uzticies mērkarotēm un mērkrūzēm vai vēl labāk – caurspīdīgai glāzei un acumēram.

    Ja kafiju gatavo ar kafijas aparāta palīdzību – nelielā stikla glāzē uztaisi divus šotus espresso (45–60 ml). Virsū liec 2,5 ēdamkarotes iebiezinātā piena.

    Ja kafiju gatavo, pārlejot kafijas biezumus – pagatavo ļoti stipru kafiju. Lej glāzē līdz 60 ml kafijas, tad virsū uzlej 2,5 ēdamkarotes iebiezinātā piena.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form