Čagana debesmanna ar aukstu pienu
Foto: Shutterstock
3.4000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g dzērvenes
dzērvenes
5-6
5-6 zemenes
zemenes
 
ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK manna
manna
4 ĒK
4 ĒK medus
medus
 
piens pasniegšanai
piens pasniegšanai
  • Buberti un uzpūteņi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Čaganas debesmannas pagatavošanai, protams, var izmantot svaigas ogas, bet šis ir lielisks veids, kā likt lietā saldētavas krājumus, lai atbrīvotu vietu jaunajai ogu ražai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā liek pārlasītas, noskalotas ogas, šajā gadījumā – saldētas dzērvenes un zemenes, minūtes 4-5 pavāra, tad ar koka piestiņu saspaida ogas, pielej 1/3 glāzes ūdens, samaisa un caur marli izspiež vai caur sietiņu iztecina sulu.

    Ogu izspaidām pielej 3 glāzes ūdens, vāra 5 minūtes, izkāš.

    Izspaidu novārījumu lej katlā, uzvāra, tievā strūkliņā ieber 2 ĒK (ar kaudzi) mannas un turpina vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes, nepārtraukti maisot.

    Pēc tam pievieno caur marli nospiesto dzērveņu-zemeņu sulu, maisījumu karsē vēl 5 – 6 minūtes, atdzesē līdz 30-35°C, pievieno medu un saputo gaisīgās putās.

    Pasniedz ar aukstu pienu.

    Lai labi garšo!

    Iesūtīja:XP

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form