Foto: Shutterstock
Čaganas debesmannas pagatavošanai, protams, var izmantot svaigas ogas, bet šis ir lielisks veids, kā likt lietā saldētavas krājumus, lai atbrīvotu vietu jaunajai ogu ražai.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gdzērvenes6 zemenes ūdens2 ĒKmanna4 ĒKmedus piens pasniegšanai

Sagatavošana

1

Katlā liek pārlasītas, noskalotas ogas, šajā gadījumā – saldētas dzērvenes un zemenes, minūtes 4-5 pavāra, tad ar koka piestiņu saspaida ogas, pielej 1/3 glāzes ūdens, samaisa un caur marli izspiež vai caur sietiņu iztecina sulu.

2

Ogu izspaidām pielej 3 glāzes ūdens, vāra 5 minūtes, izkāš.

3

Izspaidu novārījumu lej katlā, uzvāra, tievā strūkliņā ieber 2 ĒK (ar kaudzi) mannas un turpina vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes, nepārtraukti maisot.

4

Pēc tam pievieno caur marli nospiesto dzērveņu-zemeņu sulu, maisījumu karsē vēl 5 – 6 minūtes, atdzesē līdz 30-35°C, pievieno medu un saputo gaisīgās putās.

5

Pasniedz ar aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Iesūtīja:XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!