Cāļa aknu salāti ar avokado
Foto: Ināra Lācarus
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
svaigas cāļu aknas
svaigas cāļu aknas
 
salātlapas
salātlapas
 
sīpols
sīpols
 
sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
 
olīveļļa
olīveļļa
150 ml
150 ml deserta vīns
deserta vīns
1/2 glāze
1/2 glāze vārīts ūdens
vārīts ūdens
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
avokado
avokado
 
saulē kaltēti tomāti eļļā
saulē kaltēti tomāti eļļā
sauja
sauja kaperi
kaperi
Mērcei
1/2 gab.
1/2 gab. citrona sula
citrona sula
1 TK
1 TK medus
medus
6 ĒK
6 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šos diezgan vienkāršos, bet vienlaikus gardos un barojošos salātus mīl visi receptes izpildītājas Ināras Lācarus ģimenes locekļi, radi un draugi. Visbiežāk viņa tos pasniedz uz svētku galda. Un, lūk, svētku viešņa Eva tos raksturo šādi: "Tie ir ļoti apetītlīgi un garšīgi... Pats galvenais – jābūt labam avokado!" Recepti Ināriņa aizlienējusi no kāda pavisam sena žurnāla, recepti pārrakstot savā pierakstu kladītē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā pannā vai katliņā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu vai sviestu ar divām ēdamkarotēm eļļas (var izmantot tikai eļļu, taču sviestā sanāks garšīgāk).

    Pievieno smalki sakapātu sīpolu un kumosa lieluma gabaliņos sagrieztas svaigas cāļu aknas (aknas pirms tam noskalo zem vēsa ūdens un notīra no liekajām cīpslām!). Visu sautē uz mazas liesmas, raugot lai vistu akniņas sautētos, nevis strauji apceptos.

    Tā ļauj sautēties aptuveni 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot!

    Pēc šī noteiktā laika pievieno 150 ml deserta vīna, visu apmaisa un turpina sautēšanas procesu (arī 15 minūtes).

    Pēc pāris minūtēm pakāpeniski, ik pa laikam apmaisot, pielej karsto ūdeni, lai aknas sautējas un ir mīkstas.

    Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pēc tam vēl nedaudz apbrūnina.

    Gatavo mērcīti no citrona sulas, medus un olīveļļas. Bļodiņā iespiež pusi no citrona sulas, klāt pievieno vienu tējkaroti ar medu un tad lej klāt sešas ēdamkarotes labas olīveļļas. Strauji jāmaisa, lai mērce kļūtu krēmīga. Pēc nepieciešamības pievieno sāli un piparus.

    Lielā šķīvī kārto plucinātas salātlapas (kas vien mājās ir – spināti, rukola, ledus salāti, romiešu salāti). Pa virsu kārto akniņas, avokado šķēlītes, sarkanā sīpola šķēlītes, saulē kaltētus tomātus eļļā un kaperus.

    Visam pāri pārlej mērcīti.

    Lai labi garšo un lai izdevušies svētki!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.