Foto: Shutterstock
Gards un vienkāršs veids, kā pannā uztapināt sulīgu "cacciatore" jeb mednieku manierē sutinātu vistiņu, kas papildināta aromātiskiem itāļu tradicionālajiem garšaugiem – timiānu un salviju. Kādēļ mafijas gaumē? Jo šī ir viena no "Mafijas pavārgrāmatas" receptēm, kuras ir tik gardas un ģeniāli vienkāršas, ka to dēļ nebūtu žēl pat mirt.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 cālis3 ĒKolīveļļa2 sīpoli, vidēja lieluma4 ķiploka daiviņas4 tomāti, vidēji130 mlsausais baltvīns1.5 TKsarkanvīna etiķis pēc garšassāls1 TKcukurs pēc garšaspipari, malti pēc garšastimiāns pēc garšassalvija, svaiga

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē eļļu. Cāli sadala gabalos. Sīpolu nomizo, sagriež palielos gabalos. Ķiplokus nomizo, sasmalcina. Tomātus sagriež četrās daļās.

2

Karstā eļļā liek cepties ar papīra dvieli nosausinātus gaļas gabalus 5–6 minūtes no katras puses, bez vajadzības negrozot, lai izveidotos zeltaina garoziņa. Tad pannas brīvajās vietās pievieno sīpolus un ķiplokus un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept vēl 5–6 minūtes, tad pievieno tomātus, vīnu, sāli, cukuru, etiķi, timiānu un salviju. Pannai uzliek vāku un sautē aptuveni 20 minūtes.

Pasniedz ar pastu, rīsiem vai dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!