Foto: Shutterstock
Ja tev tīk Kaukāza virtuves garšas un kādā mājas stūrī mētājas karstumizturīgs ķieģelis vai no omes mantota smaga čuguna panna, ko izmantot kā presi, vari pagatavot padomju restorānu ēdienkartes hitu – cāli tabakā.

Starp citu, ar cigaretēs tinamo tabaku šim gardajam ēdienam nav nekāda sakara. Tradicionāli cālis tika gatavots īpašā traukā ar cieši pieskrūvējamu vāku – šī uzparikte tad nu saucas "tapaka". "Tabakā" ir savdabīga oriģināla interpretācija, turklāt šim vārdam uzsvars liekams uz pēdējās zilbes.

120Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.cālis vai neliela vista (1-1.5 kg) garšvielas "Cālis tabakā" ķiploks medus eļļa sāls50 gsviests1 gab.citrons

Sagatavošana

1

Ņem svaigu cālī, garšvielas. Uztaisa putriņu no ķiploka, medus un nedaudz eļļas. Cāli ieziež ar garšvielām un sāli. Nedaudz atstāj iemarinēties.

2

Cālim iekšā ieliec ~ 50 gr sviesta, veselu citronu (uz pusēm sagrieztu) un var kādu veselu ķiplociņu.

3

Cāli apsmērē ar ķiploka – medus putriņu, lai ādiņa kraukšķīgāka. Ar nazi nedaudz iegriez pie stilbiem un nedaudz sadursti šur tur, dūruma vietās var ielikt ķiploka daiviņas.

4

Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un nopresē ar kādu smagumu, piemēram, karstumizturīgu māla ķieģeli, un cep 45 -50 minūtes 225*C.

* garšvielas "Cēpļonok v tabake'' ražo firma "Cykoria". Nemaksā dārgi, bet garša lieliska - pērku veikalā "Beta" – Mežciemā, bet redzēju arī "Sky".

Iesūtīja: deivucis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!