Čauganās piparkūku vafeles
Foto: DELFI
4.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
400 ml
400 ml piens
piens
100 g
100 g auzu milti
auzu milti
100 g
100 g kviešu milti
kviešu milti
3 ĒK
3 ĒK medus
medus
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
naža gals
naža gals malts ingvers
malts ingvers
naža gals
naža gals malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1/2 TK
1/2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
naža gals
naža gals soda
soda
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Vafeles
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemassvētku laikā piparkūku nevar būt par daudz, tāpēc pārmaiņas pēc izcep pufīgas vafeles ar svētku laikā raksturīgajām garšvielām. Izcili labi garšos ar mērci no vasarā lasītām ogām, karameli, šokolādi vai saldējuma bumbu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā izkausē sviestu.

    Bļodā saputo olas gaisīgā masā. Pievieno medu, sviestu un ieputo to. Pielej pienu un iemaisa.

    Atsevišķā bļodā, ar dakšiņu maisot, sajauc visas sausās sastāvdaļas.

    Slapjām sastāvdaļām piejauc sausās un visu rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā. Mīklai jāsanāk skābā krējuma konsistencē. Ja tā šķiet par šķidru, pievieno vēl miltus, ja par biezu, pievieno pienu, ūdeni vai skābo krējumu.

    Sakarsē vafeļu pannu un pa karotei lej mīklu. Cep tik ilgi, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.

    Pasniedz ar putukrējumu, ogu mērci, karameli, saldējumu vai ko citu.

    Lai izceptās vafeles ilgāk saglabātos siltas, apsedz šķīvi ar foliju, kamēr cepas pārējās.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form