Foto: DELFI
Ziemassvētku laikā piparkūku nevar būt par daudz, tāpēc pārmaiņas pēc izcep pufīgas vafeles ar svētku laikā raksturīgajām garšvielām. Izcili labi garšos ar mērci no vasarā lasītām ogām, karameli, šokolādi vai saldējuma bumbu.
25Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gsviests2 olas400 mlpiens100 gauzu milti100 gkviešu milti3 ĒKmedus šķipsnasāls1 TKkanēlis naža galsmalts ingvers naža galsmalts muskatrieksts0.5 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris naža galssoda

Sagatavošana

1

Nelielā katliņā izkausē sviestu.

2

Bļodā saputo olas gaisīgā masā. Pievieno medu, sviestu un ieputo to. Pielej pienu un iemaisa.

3

Atsevišķā bļodā, ar dakšiņu maisot, sajauc visas sausās sastāvdaļas.

4

Slapjām sastāvdaļām piejauc sausās un visu rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā. Mīklai jāsanāk skābā krējuma konsistencē. Ja tā šķiet par šķidru, pievieno vēl miltus, ja par biezu, pievieno pienu, ūdeni vai skābo krējumu.

5

Sakarsē vafeļu pannu un pa karotei lej mīklu. Cep tik ilgi, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.

6

Pasniedz ar putukrējumu, ogu mērci, karameli, saldējumu vai ko citu.

Lai izceptās vafeles ilgāk saglabātos siltas, apsedz šķīvi ar foliju, kamēr cepas pārējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!