Čauganās piparkūku vafeles
Foto: DELFI
4.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Ziemassvētku laikā piparkūku nevar būt par daudz, tāpēc pārmaiņas pēc izcep pufīgas vafeles ar svētku laikā raksturīgajām garšvielām. Izcili labi garšos ar mērci no vasarā lasītām ogām, karameli, šokolādi vai saldējuma bumbu.

Nelielā katliņā izkausē sviestu.

Bļodā saputo olas gaisīgā masā. Pievieno medu, sviestu un ieputo to. Pielej pienu un iemaisa.

Atsevišķā bļodā, ar dakšiņu maisot, sajauc visas sausās sastāvdaļas.

Slapjām sastāvdaļām piejauc sausās un visu rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā. Mīklai jāsanāk skābā krējuma konsistencē. Ja tā šķiet par šķidru, pievieno vēl miltus, ja par biezu, pievieno pienu, ūdeni vai skābo krējumu.

Sakarsē vafeļu pannu un pa karotei lej mīklu. Cep tik ilgi, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.

Pasniedz ar putukrējumu, ogu mērci, karameli, saldējumu vai ko citu.

Lai izceptās vafeles ilgāk saglabātos siltas, apsedz šķīvi ar foliju, kamēr cepas pārējās.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form