Foto: Privātais arhīvs
Čeburekus var pildīti ar visu, ko sirds kāro – sēnēm, sieru, bekonu, vistas gaļu, pat sautētajiem kāpostiem. Šī recepte ir klasiskā – ar maltu cūkgaļu. Čebureku garšas noslēpums ir bagātīgajā pildījumā. Mājās viegli tos pagatavot, cepot pannā ar lielu eļļas daudzumu – vismaz centimetru dziļumā. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:120 gverdošs ūdens2 ĒKeļļa0.5 TKsāls200 gmilti PILDĪJUMAM:300 gmaltā gaļa100 gsiers garšvielas eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Verdošam ūdenim pievieno sāli un eļļu. Labi samaisi.

2

Ielej verdošo ūdeni izsijātos miltos.

3

Sākumā apmaisi ar lāpstiņu. Pēc tam turpini mīcīt ar rokām aptuveni piecas minūtes.

4

Mīklai ļauj atpūsties 30 minūtes.

5

Pa to laiku gatavo pildījumu no maltās gaļas, siera un garšvielām, visu samīcot viendabīgā masā.

6

Mīklu izrullē gandrīz caurspīdīgu.

7

No mīklas gatavo čebureku apvalciņu un pildi ar gaļas-siera masu.

8

Pannā ielej eļļu, lai tā noklāj centimetru dziļumā.

9

Cep čeburekus pannā uz vidējas liesmas no abām pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!