Foto: Shutterstock
Gaidot lielos godus un Līgo, sagatavo paštaisīto čehu alu.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gapiņi20.5 lverdošs ūdens800 grudzu iesals100 graugs2 glāzessilts ūdens400 gcukurs2 kgsaldi sausiņi4 ĒKsoda3 lvārīts ūdens

Sagatavošana

1

Apiņus aplej ar 2.5 l verdoša ūdens, pievieno rudzu iesalu, raugu, kas izšķīdināts 2 glāzēs silta ūdens un cukuru.

2

Pēc 2 stundām pievieno saldus sausiņus.

3

Aplej ar 18l verdoša ūdens un sadala pa diviem katliem.

4

Tiem uzliek vākus un 3 dienas tur siltā vietā.

5

Uzlējumu uzmanīgi nolej.

6

Atlikušajā masā ieber sodu, pievieno 3l vārīta ūdens, samaisa un noliek siltā vietā uz diennakti un ielej apiņu un raugu šķidrumā.

7

Uzlējumu ielej agrāk sagatavotajā šķidrumā.

8

Divas reizes filtrē caur marli un sapilda pudelēs,aiztaisa un novieto uz divām nedeļām aukstā vietā.

Iesūtīja: deivucis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!