Foto: Ieva Eihmane
Sestdienā, kad vairāk laika īpašiem ēdieniem, vienreiz jāpagatavo cepelīni. Un iespējams, nāksies gatavot vēl. Šis lietuviešu ēdiens ir sātīgs, garšīgs un tik ļoti piestāv rudenim. Recepti pagatavojusi un iesaka Ieva Ošniece.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 gab.ar mizu vārīti kartupeļi8 gab.nevārīti kartupeļi250 gcūkgaļas maltā gaļa100 gžāvēta krūtiņa2 gab.sīpoli1 gab.citrons4 ĒKkartupeļu ciete pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasčili pārslas pētersīļi rotāšanai

Sagatavošana

1

Vārītos kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

2

Smalki sagriež sīpolus un žāvēto krūtiņu. Cep uz pannas vispirms sīpolus, tad pievieno žāvēto krūtiņu, pievieno sāli, piparus.

3

Zaļos kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves ar asajām adatiņām. Rīvējot piespiež citronu sulu, lai kartupeļu masa nesabrūnē.

4

Sarīvētos kartupeļus liek marlē un kārtīgi nospiež. Sulu atstāj, lai nostādinātu kartupeļu cieti. Tad nolej un apakšā esošo cieti pievieno vārītajiem, rīvētajiem kartupeļiem.

5

Sarīvēto, nospiesto kartupeļu masu arī pievieno rīvētajiem kartupeļiem. Pievieno sāli, piparus, visu kārtīgi samīca.

6

Maltajai gaļai pievieno daļu sacepto žāvējumu ar sīpoliem, pēc garšas pievieno sāli un piparus, samīca.

7

Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli.

8

Samitrina rokas, ar ēdamkaroti ņem kartupeļu masu, veido plakanu plāceni un vidū nedaudz mazāk liek maltās gaļas masu. Plāceni ar pildījumu aiztaisa ciet, nogludina.

9

Cepelīnus pa vienam liek vārošajā ūdenī uz 20-25 minūtēm. Gatavošanās procesā tie uzpeldēs. Ūdens nevar stipri vārīties, tam ir tikai jāvirst, lai cepelīni nesadalītos.

10

Gatavus ar putu karoti ceļ ārā, kārto uz šķīvja, pievieno skābu krējumu, pārber ar atlikušās uz pannas saceptās žāvētās krūtiņas gabaliņiem, dekorē ar pētersīļiem un čili pārslām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!