Cepelīni ar žāvētu gaļu
Foto: Ieva Eihmane
2.2500 4
3 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. ar mizu vārīti kartupeļi
ar mizu vārīti kartupeļi
8 gab.
8 gab. nevārīti kartupeļi
nevārīti kartupeļi
250 g
250 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
100 g
100 g žāvēta krūtiņa
žāvēta krūtiņa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
4 ĒK
4 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas čili pārslas
čili pārslas
 
pētersīļi rotāšanai
pētersīļi rotāšanai
  • Citi ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Sestdienā, kad vairāk laika īpašiem ēdieniem, vienreiz jāpagatavo cepelīni. Un iespējams, nāksies gatavot vēl. Šis lietuviešu ēdiens ir sātīgs, garšīgs un tik ļoti piestāv rudenim. Recepti pagatavojusi un iesaka Ieva Ošniece.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vārītos kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

    Smalki sagriež sīpolus un žāvēto krūtiņu. Cep uz pannas vispirms sīpolus, tad pievieno žāvēto krūtiņu, pievieno sāli, piparus.

    Zaļos kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves ar asajām adatiņām. Rīvējot piespiež citronu sulu, lai kartupeļu masa nesabrūnē.

    Sarīvētos kartupeļus liek marlē un kārtīgi nospiež. Sulu atstāj, lai nostādinātu kartupeļu cieti. Tad nolej un apakšā esošo cieti pievieno vārītajiem, rīvētajiem kartupeļiem.

    Sarīvēto, nospiesto kartupeļu masu arī pievieno rīvētajiem kartupeļiem. Pievieno sāli, piparus, visu kārtīgi samīca.

    Maltajai gaļai pievieno daļu sacepto žāvējumu ar sīpoliem, pēc garšas pievieno sāli un piparus, samīca.

    Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli.

    Samitrina rokas, ar ēdamkaroti ņem kartupeļu masu, veido plakanu plāceni un vidū nedaudz mazāk liek maltās gaļas masu. Plāceni ar pildījumu aiztaisa ciet, nogludina.

    Cepelīnus pa vienam liek vārošajā ūdenī uz 20-25 minūtēm. Gatavošanās procesā tie uzpeldēs. Ūdens nevar stipri vārīties, tam ir tikai jāvirst, lai cepelīni nesadalītos.

    Gatavus ar putu karoti ceļ ārā, kārto uz šķīvja, pievieno skābu krējumu, pārber ar atlikušās uz pannas saceptās žāvētās krūtiņas gabaliņiem, dekorē ar pētersīļiem un čili pārslām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form