Cepeškrāsnī cepta garda maizīte ar sēkliņām
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g rudzu milti
rudzu milti
800 g
800 g kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g sēkliņas
sēkliņas
šķipsna
šķipsna ķimenes
ķimenes
1 gab.
1 gab. paciņa sausā rauga
paciņa sausā rauga
2 ĒK
2 ĒK cukurs vai medus
cukurs vai medus
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 glāze
1 glāze rūgušpiens
rūgušpiens
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • "Maizīti cepot, jādomā labas domas, citādi tā neizdosies, kā cerēts," stāsta saimniece, receptes autore Inese Urka. Maizītes cepšana mājās ir ļoti ģimeniska un maģiski spēcīga, emocionāla nodarbe. Cepšanas process nav sarežģīts, maizīti var izcept jebkurš cepeškrāsnī. Bet – un tas gan ir svarīgi –, cepot maizīti, vajadzīgs iekšējs miers, labvēlība un mīļi vēlējumi tās ēdājiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Applaucē rudzu miltus ar puslitru verdoša ūdens. Izkul. Nedaudz atdzesē.

    Pievieno rūgušpienu un iemaisi sausās sastāvdaļas.

    Mīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.

    Uzraudzē mīklu.

    Kad tā uzrūgusi, liec ar sviestu ieziestās formiņās un cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50-55 minūtes.

    Pārbaudi gatavību, pasitot pa kukulīša apakšu. Skaņai jābūt dobjai.

    Lai labi garšo!

    No šīm sastāvdaļām vari pagatavot 2 kukulīšus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Kā izcept maizi Maizes cepšana cepeškrāsnī Sēkliņas Sausais raugs Cukurs Ķimenes Kviešu milti Rudzu milti Rūgušpiens Sāls Brokastis Launags Pusdienas Vakariņas Cepeškrāsns Ēdieni bērniem Ikdienas maltītei Maize Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form