Foto: Shutterstock
"Maizīti cepot, jādomā labas domas, citādi tā neizdosies, kā cerēts," stāsta saimniece, receptes autore Inese Urka. Maizītes cepšana mājās ir ļoti ģimeniska un maģiski spēcīga, emocionāla nodarbe. Cepšanas process nav sarežģīts, maizīti var izcept jebkurš cepeškrāsnī. Bet – un tas gan ir svarīgi –, cepot maizīti, vajadzīgs iekšējs miers, labvēlība un mīļi vēlējumi tās ēdājiem.
180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 grudzu milti800 gkviešu milti100 gsēkliņas šķipsnaķimenes1 gab.paciņa sausā rauga2 ĒKcukurs vai medus1 ĒKsāls1 glāzerūgušpiens

Sagatavošana

1

Applaucē rudzu miltus ar puslitru verdoša ūdens. Izkul. Nedaudz atdzesē.

2

Pievieno rūgušpienu un iemaisi sausās sastāvdaļas.

3

Mīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.

4

Uzraudzē mīklu.

5

Kad tā uzrūgusi, liec ar sviestu ieziestās formiņās un cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50-55 minūtes.

6

Pārbaudi gatavību, pasitot pa kukulīša apakšu. Skaņai jābūt dobjai.

Lai labi garšo!

No šīm sastāvdaļām vari pagatavot 2 kukulīšus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!