180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 grudzu milti800 gkviešu milti100 gsēkliņas šķipsnaķimenes1 gab.paciņa sausā rauga2 ĒKcukurs vai medus1 ĒKsāls1 glāzerūgušpiens
Sagatavošana
1
Applaucē rudzu miltus ar puslitru verdoša ūdens. Izkul. Nedaudz atdzesē.
2
Pievieno rūgušpienu un iemaisi sausās sastāvdaļas.
3
Mīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.
4
Uzraudzē mīklu.
5
Kad tā uzrūgusi, liec ar sviestu ieziestās formiņās un cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50-55 minūtes.
6
Pārbaudi gatavību, pasitot pa kukulīša apakšu. Skaņai jābūt dobjai.
Lai labi garšo!
No šīm sastāvdaļām vari pagatavot 2 kukulīšus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit