Cepeškrāsnī ceptas pastinaku daiviņas
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg pastinaki
pastinaki
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Klāt patriotu nedēļa un svētku mielasts ir neatņemama svinību sastāvdaļa. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka ierasto svētku ēdienu klāstu papildināt ar kādu neierastu, bet reizē ļoti vērtīgu sastāvdaļu – pastinaku, ko raksturo kā neapgūtu, bet ļoti garšīgu un veselīgu dārzeni. Saldenās garšas dēļ pastinaks līdzinās batātēm, taču miltainā struktūra ir līdzīga kartupeļiem, un, kas īpaši svarīgi – šis dārzenis garšos arī bērniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs piedāvā pavisam vienkāršu recepti, kas palīdzēs labāk iepazīt pastinaku, izaicināt garšas kārpiņas un iekļaut šo uzturvielām bagāto sakni gan ikdienas uzturā, gan svētku mielastā.

    Pastinakus rūpīgi nomizo un sagriež daiviņās.

    Daiviņas izklāj uz cepešpannas, apsmērē ar medu un eļļu, kā arī pārkaisa ar sāli.

    Daiviņas liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 15 – 20 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.