Foto: Shutterstock
Ne visiem garšo burkāni. Taču krāsnī cepti burkāni garšo visiem – pārbaudīts!
145Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.burkāni4 gab.ķiploku daiviņas1 ĒKbrūnais cukurs2 ĒKvīnogu kauliņu eļļa

Sagatavošana

1

Burkānus nomizo, sagriež stienīšos.

2

Pagatavo marinādi no eļļas, brūnā cukura un saspaidītiem ķiplokiem.

3

Ieliek burkānu stienīšus mērcītē, samaisa un atstāj divas stundas pamarinēties istabas temperatūrā.

4

Liek cepešpannā uz cepamā papīra, cep 200 grādu temperatūrā, kamēr sasniegta vēlamā gatavība. Ja vēlas burkānu čipsus – cep, kamēr burkāni sausāki, ja vēlas burkānus kā piedevu ēdienam, cep īsāku laiku.

5

Pasniedz kā gardu uzkodu vai kā piedevu putnu vai gaļas ēdieniem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!