Cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu un ķiploku mērci
Foto: DELFI
4.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Ceptajiem kartupeļiem
 
jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
 
dilles
dilles
 
ķiploki
ķiploki
 
sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
Ķiploku mērcei
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
pēc garšas
pēc garšas krējums
krējums
pēc garšas
pēc garšas majonēze
majonēze
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
dilles
dilles
 
sīpolloki
sīpolloki
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarā viens no gaidītākajiem notikumiem dārzā ir ne tikai zemeņu laiks, bet arī jauno kartupeļu rakšana. Tie allaž uz galda tiek celti dažnedažākajos veidos, bet allaž garšo izcili labi. Piedāvāju nedaudz citādāku cepeškrāsnī cepto kartupeļu recepti, kas pārsteigs ar izteiksmīgu garšu buķeti un kraukšķīgu garoziņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jaunos kartupeļus nomizo, kā arī ieliek katlā vārīties. Kad kartupeļi ir aizvārījušies, pieber sāli un pagaida vēl vismaz 5-10 minūtes, bet pēc tam nokāš un nosusina. Kartupeļiem jābūt vidū vēl cietiem, bet to ārmalai – nedaudz mīkstai.

    Nosusinātos kartupeļus ber uz cepešpannas, kur ieklāts cepamais papīrs. Tos bagātīgi apber ar zaļumiem, piespiež klāt ķiplokus, pieber sāli un apsalka ar eļļu. Visus apmaisa.

    Liek pannā cepties uz vismaz 180–200 grādos 25 līdz 30 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni, bet vidus – mīksts. Dažas minūtes pirms ņemšanas laukā cepeškrāsnī var ieslēgt ventilatora režīmu, kas vēl vairāk "apraus" kartupeļus un piešķirs tiem brūnu un kraukšķīgu garoziņu.

    Kamēr kartupeļi cepas, var pagatavot ķiploku mērci. Bļodiņā iespiež krējumu, pievieno sagrieztus lociņus un dilles. Pēc garšas pieber klāt sāli, saspiestus ķiplokus, kā arī nedaudz majonēzi. Ja mājās nav ķiploku, tad tos var aizstāt ar ķiploku sāli. Visu samaisa, ieliek ledusskapī, lai mērce nedaudz savelkas.

    Mērci var lietot ne tikai pie kartupeļiem, bet arī pie čipsiem, dārzeņiem, kā arī citām uzkodām.

    Lai labi garšo!

    Cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu un ķiploku mērci
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form