Foto: DELFI
Mūsu mājās pārbaudīts un iecienīts veids, kā cepeškrāsnī pagatavot ļoti garšīgus un aromātiskus pildītos piparus. Čuguna pannā starp pipariem sabakstītie tomāti, cukīni, ķiploki un sīpoli veido garšīgu buljona mērcīti, kur iemērcēt maizi. Arī pāri palikušais gaļas pildījums tiek izmantots lietderīgi – savirpinot gaļas frikadeles, kas, saliktas starp pipariem, izsautēsies un padarīs buljonu vēl aromātiskāku.
90Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 mlbuljons12 ungāru baltā paprika4 tomāti zaļumi8 ķiploka daiviņas3 lauru lapas1 sīpols pēc garšaseļļa800 gcūkgaļas maltā gaļa2 saujasrīsi4 ķiploka daiviņas1 sīpoli saujakapāta kinza saujakapāti pētersīļi1 cukīni saujabaziliks pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno gaļai. Sarīvē pusi kabača, pievieno gaļai. Pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un samīca viendabīgu masu.

2

Paprikai nogriež "cepurītes", izņem sēklotni. Piepilda papriku ar gaļas maisījumu, atstājot pāris centimetrus neaizpildītus, uzliek paprikām "cepurītes", izkārto karstumizturīgā pannā ar augstām malām. Pa starpām liek gabaliņos sagrieztus tomātus, cukīni, ķiplokus, sīpolus un lauru lapas. Ja gaļa paliek pāri, izveido no tās bumbiņas un liek starp pildītajiem pipariem.

3

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

4

Pārlej pannas saturu ar buljonu, pārslaka ar eļļu, liek krāsnī uz aptuveni stundu. Izņemot no krāsns, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar skābo krējumu.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!