Cepeškrāsnī cepti pildītie pipari ar tomātiem un kabačiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 ml
300 ml buljons
buljons
12
12 ungāru baltā paprika
ungāru baltā paprika
4
4 tomāti
tomāti
 
zaļumi
zaļumi
8
8 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3
3 lauru lapas
lauru lapas
1
1 sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas eļļa
eļļa
Pildījumam
800 g
800 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
2 saujas
2 saujas rīsi
rīsi
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sīpoli
sīpoli
sauja
sauja kapāta kinza
kapāta kinza
sauja
sauja kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
1
1 cukīni
cukīni
sauja
sauja baziliks
baziliks
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mūsu mājās pārbaudīts un iecienīts veids, kā cepeškrāsnī pagatavot ļoti garšīgus un aromātiskus pildītos piparus. Čuguna pannā starp pipariem sabakstītie tomāti, cukīni, ķiploki un sīpoli veido garšīgu buljona mērcīti, kur iemērcēt maizi. Arī pāri palikušais gaļas pildījums tiek izmantots lietderīgi – savirpinot gaļas frikadeles, kas, saliktas starp pipariem, izsautēsies un padarīs buljonu vēl aromātiskāku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno gaļai. Sarīvē pusi kabača, pievieno gaļai. Pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un samīca viendabīgu masu.

    Paprikai nogriež "cepurītes", izņem sēklotni. Piepilda papriku ar gaļas maisījumu, atstājot pāris centimetrus neaizpildītus, uzliek paprikām "cepurītes", izkārto karstumizturīgā pannā ar augstām malām. Pa starpām liek gabaliņos sagrieztus tomātus, cukīni, ķiplokus, sīpolus un lauru lapas. Ja gaļa paliek pāri, izveido no tās bumbiņas un liek starp pildītajiem pipariem.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Pārlej pannas saturu ar buljonu, pārslaka ar eļļu, liek krāsnī uz aptuveni stundu. Izņemot no krāsns, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar skābo krējumu.

    Cepeškrāsnī cepti pildītie pipari ar tomātiem un kabačiem
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form