Cepeškrāsnī cepti sīpoli ar bekonu un valriekstiem
Foto: Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja meklē neparastāku piedevu svētku cepešiem, izmēģini šo recepti – cepti sīpoli, kas papildināti ar izteiksmīgu bekonu un kraukšķīgiem riekstiem.

Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Katru sīpolu iegriež krusteniski, lai tas daļēji sadalītos daivās, tomēr neizjuktu pavisam. Liek sīpolus nelielā karstumizturīgā traukā.

Sakapā bekonu un valriekstus, timiānu saplucina. Visu sajauc vienā traukā, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Šo maisījumu pilda iepriekš sagatavotajos sīpolos.

Sviestu un eļļu sajauc un pārslaka pār sīpoliem.

Cepamtrauku pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes.

Kad šis laiks pagājis, noņem foliju, palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 30 minūtes, līdz sīpoli un bekons kļūst kraukšķīgi.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigu timiānu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form