Foto: Vida Press
Ja meklē neparastāku piedevu svētku cepešiem, izmēģini šo recepti – cepti sīpoli, kas papildināti ar izteiksmīgu bekonu un kraukšķīgiem riekstiem.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 gab.sarkanie sīpoli200 gbekons100 gvalrieksti5 gsvaigs timiāns pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari60 mlextra virgin olīveļļa2 ĒKkausēts sviests

Sagatavošana

1

Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Katru sīpolu iegriež krusteniski, lai tas daļēji sadalītos daivās, tomēr neizjuktu pavisam. Liek sīpolus nelielā karstumizturīgā traukā.

2

Sakapā bekonu un valriekstus, timiānu saplucina. Visu sajauc vienā traukā, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Šo maisījumu pilda iepriekš sagatavotajos sīpolos.

3

Sviestu un eļļu sajauc un pārslaka pār sīpoliem.

4

Cepamtrauku pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes.

5

Kad šis laiks pagājis, noņem foliju, palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 30 minūtes, līdz sīpoli un bekons kļūst kraukšķīgi.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigu timiānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!