Cepeškrāsnī gatavotas kāpostu šķēles ar riekstiem
Foto: Viktorija Kožemjakina
3.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. neliela kāpostgalva
neliela kāpostgalva
 
olīveļļa
olīveļļa
 
sāls, pipari
sāls, pipari
Pasniegšanai:
 
rozā pipari
rozā pipari
 
smalki kapāti lazdu rieksti
smalki kapāti lazdu rieksti
 
balzamiko mērce
balzamiko mērce
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Lai nākamajā gadā būtu daudz spēka, Ziemassvētkos jāēd kāposti! Bet, ja apnikuši štovētie, tad var izmēģināt pavāres un uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones un "Elvi" ieteiktā recepte – kāpostu "steiki".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kāpostu sagriež aptuveni 2 cm biezās ripiņās, lai veidojas plats kāposta "steika" gabals.

    Novieto uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Katru kāposta gabalu no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek cepties līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

    Cep 20 minūtes, tad uzmanīgi pagriež katru gabalu uz otru pusi un cep vēl 20-25 minūtes.

    Dažas minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns nedaudz apslaka kāpostus ar balzamiko mērci.

    Pasniedz siltu, rotājot ar lazdu riekstiem un rozā pipariem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form