Cepeškrāsnī apcepti kabači ar gaļu, papriku un sieru
Foto: Privātais arhīvs
4.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavisam vienkārši pagatavojama un garda recepte. Ceptās kabaču šķēlītes ar sieru Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursa ietvaros.

Kabačus vai makaronu ķirbīšus sagriež centimetru plānās ripās, ja miza cieta, tad nomizo.

Izklāj cepampannā, apkaisa ar sāli vai Vegetu, nedaudz ļauj atsuloties.

Pa to laiku sagatavo pildījumu – sarīvē burkānus, sagriež smalki sīpolus, sagriež papriku, to visu pannā apcep, sākumā sīpolus, tad burkānus ar papriku, pieliek klāt smalki sagrieztu kūpinātu gaļu vai kārtaino speķīti.

Pavisam nedaudz – smaržai un garšai pieber garšvielas, piparus, piesit klāt olu, samaisa. Šo masu liek uz kabaču aplīšiem un ieliek krāsnī cepties, ielejot veidnē arī nedaudz ūdens, lai kabači nesadeg, bet sasautējas. Ja kabačus ceps eļļā, tie būs trekni.

Pa to laiku sarīvē sieru, piemaisa klāt majonēzi, lai būtu vijīga masa, iemaisa sasmalcinātu ķiploka daiviņu.

Kad kabači mīksti, uzklāj virsū siera masu, apkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un liek atkal krāsnī, cep, kamēr siers izkusis.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form