Ar dārzeņiem pildīti gliemežvāku makaroni
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 selerijas kāts
selerijas kāts
1
1 dzeltenā paprika
dzeltenā paprika
1
1 oranžā paprika
oranžā paprika
1
1 cukīni
cukīni
 
ķirštomāti
ķirštomāti
250 g
250 g lielie gliemežvāku makaroni (conchiglioni)
lielie gliemežvāku makaroni (conchiglioni)
Mērcei:
50 g
50 g sviests
sviests
50 g
50 g milti
milti
200 ml
200 ml piens
piens
200 ml
200 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
100 g
100 g spināti
spināti
2 ĒK
2 ĒK baziliks (sakapāts)
baziliks (sakapāts)
Piederumi:
 
32x20 cm liels cepatrauks
32x20 cm liels cepatrauks
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ar papriku un cukīni pildīti lielie gliemežvāku formas makaroni veģetārām pusdienām vai vakariņām. Cepeškrāsnī apceptos makaronus baudi kopā ar karstu balto mērci (tā paslēpusies zem gliemežvāciņiem) un aromātisko baziliku.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visus dārzeņus, izņemot ķirštomātus, sagriež smalkos kubiņos. Ķirštomātus sagriež ceturtdaļās.

    Lielā pannā uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas. Pannā saber seleriju, abu papriku gabaliņus un cukīni, un visu uz vidējas uguns apcep 10-12 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus un dārzeņus pannā sutina vēl piecas minūtes.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Kamēr cepeškrāsns silst, verdošā sālsūdenī novāra makaronu gliemežvākus 6-7 minūtes, līdz tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam makaronus nokāš un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.

    Gatavo mērci – nelielā katliņā izkausē sviestu. Pēc tam iemaisa tajā miltus, un maisot apcep 2-3 minūtes. Pakāpeniski mērcei pievieno pienu un karstu dārzeņu buljonu, lai veidotos vienmērīgas konsistences mērce.

    Mērcei ļauj sākt burbuļot, tad iemaisa tajā sakapātus spinātus. Mērci gatavo 2-3 minūtes. Pēc tam, kamēr vēl karsta, ielej to cepamajā traukā.

    Makaronus piepilda ar dārzeņiem, pēc tam izkārto cepamajā traukā. To apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep 30 minūtes.

    Pēc tam noņem foliju un pildītos makaronus apcep vēl 10 minūtes.

    Pasniedz, kamēr vēl karsti, apbārstot ar bazilika lapiņām un aplaistos ar pavisam nedaudz olīveļļas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form