Foto: Shutterstock
Zaļi, viegli kraukšķīgi un ar kūstošu sieru – viens no gardākajiem veidiem, kā pagatavot sparģeļus. Šī maltīte iederēsies uz vieglu pusdienu šķīvja vai būs piemērota kā piedeva kādam gaļas ēdienam vakariņās.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
900 gsparģeļi50 gsviests (izkausēts)100 gParmezāna siers (sarīvēts) šķipsnapipari

Sagatavošana

1

Lielā katlā ielej nedaudz ūdens un uzvāra. Kad ūdens burbuļo, katlā ieliek notīrītus sparģeļus un vāra aptuveni 3 minūtes. Pēc tam nokāš.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

3

Sparģeļus izkārto cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Tiem pārlej izkausētu sviestu un uzkaisa sarīvētu Parmezāna sieru un piparus.

4

Sparģeļus liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis. Kad gatavi, pasniedz šķīvjos. Ēd, kamēr vēl silti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!