Vārīti cepti ziedkāposti ar citronu un sviesta mērci
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Maltīte, kurā spīd divas tik ļoti zināmas sastāvdaļas - puķkāposts un sviests. Vārīti ceptais ziedkāposts paspilgtināts ar izteiktu garšvielu buķeti - kariju un krustnagliņām. Garšos lieliski un patiks ne tikai veģetāriešiem!

Cepeškrāsni uzsilda līdz 230 grādu atzīmei. Cepamajā pannā izklāj cepamo papīru.

Lielā katlā lej aptuveni divus litrus ar ūdeni, katlā ber sasmalcinātus sīpolus, šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas, nomizotu un sasmalcinātu ingveru, karija pulveri, krustnagliņas un sāli. Visam ļauj sākt vārīties.

Kad ūdens katliņā burbuļo, tajā liek puķkāposta galviņu ar kātu uz augšu, un vāra aptuveni 15 minūtes. Pēc tam ņem laukā un nosusina.

Puķkāposta galvu tad apsmērē ar eļļu un apkaisa ar sāli un pipariem, ja ir vēlēšanās.

Pēc tam liek puķkāposta galvu uz cepamās pannas, ar kāta pusi uz leju un liek cepeškrāsnī cepties. Cep aptuveni 35 līdz 40 minūtes, līdz tas kļuvis brūns un kraukšķīgs.

Kamēr puķkāposts gatavojas, gatavo sviesta mērci. Nelielā pannā izkausē sviestu, tam pievieno rozīnes un apcep pāris minūtes. Pēc tam mērci atdzesē pāris minūtes un iemaisa tajā citronu sulu un sarīvēto citrona miziņu.

Kad puķkāposts gatavs, to sagriež nelielos gabaliņos un apkaisa ar pavisam nelielu daudzumu karija. Pasniedzot apslaksta ar sviesta un citrona mērci.

Dekorē ar pavasara zaļumiem.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form