Risoto ar puraviem, kale un bekonu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g bekons (sagriezts gabaliņos)
bekons (sagriezts gabaliņos)
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols (sakapāts)
sīpols (sakapāts)
500 g
500 g puravi (sagriezti ripiņās)
puravi (sagriezti ripiņās)
2
2 ķiploka daiviņas (saspiestas)
ķiploka daiviņas (saspiestas)
300 g
300 g risoto rīsi
risoto rīsi
2
2 vistas buljona kubiņi
vistas buljona kubiņi
1 l
1 l verdošs ūdens
verdošs ūdens
125 g
125 g kale kāposts
kale kāposts
60 g
60 g Parmezāna siers (sarīvēts)
Parmezāna siers (sarīvēts)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Risoto ir ļoti gards ēdiens, bet reizēm no gatavošanas attur tas, ka rīsi visu laiku uz pannas ir jāmaisa. Tāpēc šis būs lielisks variants, kā kaut mazliet paslinkot – saliec visas sastāvdaļas katliņā un ļauj visu padarīt cepeškrāsnij!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Pannā apcep bekona gabaliņus, lai tie kļūtu kraukšķīgi. Pēc tam atliek kādā traukā vēlākam.

    Nelielā katliņā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un puravus 10 minūtes. Pēc tam iemaisa tajos ķiplokus un rīsus, nedaudz apcep. Pievieno buljona kubiņus un visu pārlej ar verdošu ūdeni. Pa virsu uzber bekona gabaliņus, pēc garšas pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams. Katliņu nosedz ar foliju vai cepamā papīra sloksni.

    Liek cepeškrāsnī un gatavo 30 minūtes. Pēc tam katliņu ar risoto izņem no cepeškrāsns un pa virsu visās sastāvdaļām uzliek kale kāposta gabaliņus. Liek katliņu atpakaļ krāsnī un gatavo vēl 5 minūtes.

    Kad risoto gatavs, izņem no krāsns un iemaisa tajā Parmezāna sieru. Pasniedz, kamēr vēl karsts. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form