Foto: Shutterstock
Kaltētas avenes noderēs kūku dekorēšanai, brokastu muslim, mājās gatavotām šokolādes konfektēm un citiem gardumiem. Lai paātrinātu kaltēšanu, ogas sagriez ripiņās. Izkaltētos gabaliņus pēc tam vari arī saberzt pulverī.
720Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

avenes citronu sula tīra pudelīte ar pulverizatoru

Sagatavošana

1

Avenes noskalo vēsā ūdenī, notecina caurdurī un kārtīgi nožāvē uz papīra dvieļu sloksnēm.

2

Tad izkārto ar nelielām atstarpēm ogas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pudelītē ar pulverizatoru ielej svaigi spiestu citronu sulu. Tad apsmidzina ar to avenes – tas nepieciešams, lai ogas saglabātu skaisto rozā krāsu.

3

Ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz 70–90°C.

4

Cepamo plāti ar avenēm ieliek cepeškrāsnī, un lēni kaltē ogas 8–12 stundas, atkarībā no tā, cik lielas ir ogas.

5

Kad manāms, ka ogas ir izkaltušas un krietni sarāvušās, tās izņem no krāsns un atdzesē. Glabā cieši noslēdzamā traukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!