Cepeškrāsni nevajadzēs: drumstalu kūka ar rabarberu krēmu un zemenēm
Foto: Privātais arhīvs
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Rabarberu krēmam:
300 g
300 g rabarberi
rabarberi
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
80 g
80 g sviests
sviests
Zemeņu pildījumam:
200 g
200 g zemenes
zemenes
1 ĒK
1 ĒK cukurs (var arī vairāk)
cukurs (var arī vairāk)
0.5 ĒK
0.5 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
Drumstalām:
250 g
250 g milti
milti
60 g
60 g cukurs
cukurs
160 g
160 g sviests
sviests
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras garša no paša labumiņa – rabarberiem un zemenēm. Kārtu kārtās likta kūka, kuras pagatavošanai nevajadzēs ieslēgt krāsni, jo drumstalas viegli pagatavot pannā. Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina Gatavo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo rabarberu krēmu: nomazgā rabarberus, sagriež nelielos gabaliņos un sablendē.

    Rabarberu biezeni ieliek sietiņā ar smalkiem caurumiem virs katliņa un ar rokām izspiež sulu.

    Pie rabarberu sulas pievieno olu, cukuru un labi izmaisa. Tad pievieno kukurūzas cieti un atkal labi izmaisa.

    Liek katliņu uz mazas liesmas un visu laiku maisa. Kad parādās pirmais burbulis, vāra krēmu vēl apmēram 2 minūtes un izslēdz.

    Beigās pievieno sviestu un iemaisa krēmā, kamēr tas izkūst.

    Pārlej krēmu citā traukā, uzliek pārtikas plēvi (lai pieskaras krēma virsmai) un atstāj atdzist.

    Gatavo zemeņu pildījumu: zemenes kopā ar cukuru sablendē.

    Pievieno kukurūzas cieti un labi izmaisa.

    Liek katliņā vārīties visu laiku maisot. Kad parādās pirmie burbuļi, vāra vēl kādas 2 minūtes. Atstāj atdzist.

    Gatavo drumstalas: miltiem pievieno cukuru un labi izmaisa.

    Aukstu no ledusskapja sviestu sarīvē uz rupjās rīves.

    Ar rokām sviestu kopā ar miltiem saberž smalkās drumstalās.

    Tīru un sausu pannu labi uzkarsē. Ber drumstalas un cep uz vidējas liesmas visu laiku maisot līdz zeltainumam. Ja ir neliela panna, tad to labāk darīt pa daļām. Atdzesē.

    No sagatavotajām daļām pagatavo drumstalu kūku 18 cm diametra formai: drumstalas sadala trīs kārtām un kādas 2–3 ēdamkarotes atstāj dekoram. Noņemamā formā pirmo kārtu ieber drumstalas, izlīdzina un nedaudz saspiež.

    Otrā kārtā liek rabarberu krēmu un izlīdzina.

    Trešā kārtā atkal drumstalas un pēc tam liek zemeņu pildījumu. Izlīdzina.

    Atkal drumstalas un rabarberu krēms.

    Atstāj vismaz uz 3-4 stundām savilkties. Vēl labāk uz nakti. Dekorē un pasniedz.

    Ainas piezīmes:

    • Kūkas vietā var pasniegt glāzītēs, visu kārtojot kārtās.
    • Slinkajā variantā var nopirkt sviesta cepumus un sasmalcināt tos kā drumstalas.
    • Jo ilgāk kūka stāv, jo mīkstāka tā kļūst.
    • Garšīgāka ir, ja tā tiek izņemta no ledusskapja un sasilst līdz istabas temperatūrai.
    • Rabarberu izspiestos biezumus nevajag izmest. Noder dzērienu pagatavošanai.


    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.