Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Liellopa krūšu gabals ir jāgatavo lēnām, vidēji karstā cepeškrāsnī. Ļoti piemērots būs smags čuguna katls ar labi pieguļošu vāku, lai šķidrums cepšanās laikā neizgarotu. Ja nav šāda katla, tad dziļai cepamajai formai pārklāj foliju, kas salocīta vairākās kārtās. Ik pa laikam jāpārbauda šķidruma daudzums un, ja nepieciešams, tas jāpapildina. Šķidruma daudzumu cepšanās laika vidū ieteicams pārbaudīt arī, ja cep čuguna katlā.
200Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
750 gliellopa krūšu gaļa2 ĒKeļļa1 sīpols2 burkāni2 pētersīļa saknes4 selerijas kāti1 kālis300 mldārzeņu buljons (vai ūdens) pēc garšassāls5 melno piparu graudi MĒRCEI:1 ĒKmilti60 gsviests pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 140ºC. Krūšu gabalu satin ruletē un nosien ar kulinārijas diegu, lai cepoties, saglabātu formu.

2

Sīpolu notīra un sagriež 8 daivās. Burkānus, pētersīļa saknes un kāli notīra un sagriež palielos gabalos. Selerijas kātus sagriež gareniski uz pusēm, pēc tam apmēram centimetru biezos gabaliņos.

3

Sakarsē pannu ar eļļu un no visām pusēm apbrūnina tajā gaļu. Liek gaļu čuguna katlā.

4

Uz karstās pannas liek sagrieztos dārzeņus un apcep, līdz tie sāk apbrūnēt. Dārzeņus kārto apkārt gaļai. Uzlej buljonu vai ūdeni, pieber nedaudz sāli un melnos piparus. Ja buljons ir jau sāļš, sāli vairāk neber.

5

Katlam uzliek vāku, vai vairākās kārtās salocītu foliju un liek krāsnī cepties apmēram 3 stundas vai līdz gaļa ir mīksta. Ik pa laikam pārbauda, vai nav jāpapildina šķidrums. Kad gaļa gatava, to izceļ un liek uz servējamā šķīvja.

6

Sakarsē pannu ar sviestu, pievieno miltus un apcep apmēram minūti. Ar karoti pievieno karsto gaļas novārījumu tik daudz, lai veidotos mērce vēlamajā biezumā.

7

Pagaršo, vai nepieciešama vēl sāls, melnie pipari. Pasniedz gaļu, to griežot šķēlēs un aplejot ar mērci, piedevām izmanto saceptos dārzeņus un salātus, kartupeļu biezeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!