Lēni sutināta liellopa gaļa ar dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
750 g
750 g liellopa krūšu gaļa
liellopa krūšu gaļa
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1
1 sīpols
sīpols
2
2 burkāni
burkāni
2
2 pētersīļa saknes
pētersīļa saknes
4
4 selerijas kāti
selerijas kāti
1
1 kālis
kālis
300 ml
300 ml dārzeņu buljons (vai ūdens)
dārzeņu buljons (vai ūdens)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
5
5 melno piparu graudi
melno piparu graudi
Mērcei
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
60 g
60 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Liellopa krūšu gabals ir jāgatavo lēnām, vidēji karstā cepeškrāsnī. Ļoti piemērots būs smags čuguna katls ar labi pieguļošu vāku, lai šķidrums cepšanās laikā neizgarotu. Ja nav šāda katla, tad dziļai cepamajai formai pārklāj foliju, kas salocīta vairākās kārtās. Ik pa laikam jāpārbauda šķidruma daudzums un, ja nepieciešams, tas jāpapildina. Šķidruma daudzumu cepšanās laika vidū ieteicams pārbaudīt arī, ja cep čuguna katlā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 140ºC. Krūšu gabalu satin ruletē un nosien ar kulinārijas diegu, lai cepoties, saglabātu formu.

    Sīpolu notīra un sagriež 8 daivās. Burkānus, pētersīļa saknes un kāli notīra un sagriež palielos gabalos. Selerijas kātus sagriež gareniski uz pusēm, pēc tam apmēram centimetru biezos gabaliņos.

    Sakarsē pannu ar eļļu un no visām pusēm apbrūnina tajā gaļu. Liek gaļu čuguna katlā.

    Uz karstās pannas liek sagrieztos dārzeņus un apcep, līdz tie sāk apbrūnēt. Dārzeņus kārto apkārt gaļai. Uzlej buljonu vai ūdeni, pieber nedaudz sāli un melnos piparus. Ja buljons ir jau sāļš, sāli vairāk neber.

    Katlam uzliek vāku, vai vairākās kārtās salocītu foliju un liek krāsnī cepties apmēram 3 stundas vai līdz gaļa ir mīksta. Ik pa laikam pārbauda, vai nav jāpapildina šķidrums. Kad gaļa gatava, to izceļ un liek uz servējamā šķīvja.

    Sakarsē pannu ar sviestu, pievieno miltus un apcep apmēram minūti. Ar karoti pievieno karsto gaļas novārījumu tik daudz, lai veidotos mērce vēlamajā biezumā.

    Pagaršo, vai nepieciešama vēl sāls, melnie pipari. Pasniedz gaļu, to griežot šķēlēs un aplejot ar mērci, piedevām izmanto saceptos dārzeņus un salātus, kartupeļu biezeni.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Fotorecepte Augu eļļa Buljons Burkāni Kāļi Liellopa gaļa Melnie pipari Milti Pētersīļi Pipari Sāls Selerijas Sīpoli Sviests Cepeškrāsns Gaļas ēdieni Sautējumi Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form