Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viegls vakariņu ēdiens - cepta dorada ar vermutā sautētiem puraviem un fenheli. Ēdienu pasniedz ar sausu baltvīnu. Starp citu, vai zināji? Jo fenhelis apaļāks, jo tas ir kvalitatīvāks.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 doradas filejas2 puravi150 gfenhelis60 gsviests3 timiāna zariņi100 mlvermuts šķipsnasāls melnie pipari1 ĒKolīveļļa saujasīpolloki

Sagatavošana

1

Doradu notīra, nogriež galvu un sadala gareniski uz pusēm, iegūstot divas filejas. Ādu vairākās vietās iegriež. Filejas apsmērē ar eļļu un apkaisa ar sāli un pipariem.

2

Puraviem nogriež tumši zaļos galus un izmanto tikai baltos galus ar gaiši zaļo daļu. Tos nomazgā un gareniski pārgriež uz pusēm un vēlreiz uz pusēm. Arī fenheļa bumbuli pārgriež gareniski uz pusēm un vēlreiz uz pusēm, nogriežot izaugumus. Smalki sagriež lokus.

3

Pannā sakarsē pusi no sviesta. Kad tas izkusis, pannā liek puravus, fenheli un timiāna zariņus un uz lēnas uguns cep 5 minūtes.

4

Pāri dārzeņiem lej vermutu, strauji uzvāra, atkal samazina uguns intensitāti un turpina sutināt dārzeņus, līdz vermuts uzsūcies un dārzeņi ir mīksti. Ja dārzeņi nav vēl gatavi, bet panna ir jau sausa, pievieno nedaudz ūdeni. Kad dārzeņi gatavi, izņem no pannas timiāna zariņus, apkaisa puravus un fenheli ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

5

Kamēr dārzeņi sautējas, uzkarsē otru pannu zivju cepšanai. Zivi gulda pannā ar ādu uz leju. To nekustina apmēram 3 minūtes, līdz izveidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa. Apgriež filejas apkārt un noņem pannu no uguns. Nelielā panniņā sakarsē atlikušo sviestu un maisot izkarsē lokus, līdz tie kļūst viegli mīksti.

Uz šķīvja liek sutinātos puravus, fenheli, pa virsu apceptos lokus un uzgulda cepto doradu. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!