Ceptā jogurta kūka ar burkānu biskvītu un kokosriekstu putukrējumu
Foto: "Fitness kūka" publicitātes foto

Supergardu kūku iespējams izcept arī bez miltiem, sviesta, trekniem krēmiem un liekām kalorijām. Figūrai draudzīgas kūkas recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta fitness_kuka pavēlniece Rūta Nordmane.

Sastāvdaļas paredzētas 18 cm diametra kūkas formai.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo biskvītu. Sajauc pirmās 5 sastāvdaļas vidēja izmēra bļodā. Pievieno olu un izmaisa. Pievieno burkānus, apelsīna miziņu, riekstus un samaisa. Pievieno eļļu un samaisa. Masā ielej citrona sulu, samaisa un lej formā. Liek krāsnī un cep 25-30 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti. Formu izņem no krāsns.

Gatavo ceptā jogurta kārtu. Palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem. Visas sastāvdaļas bļodā sajauc, lej virs biskvīta, liek formu krāsnī un cep 8 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 100 grādiem un cep vēl 90 minūtes. Pie malām masai jābūt stingai, bet vidū nedaudz "drebelīgai".

Izņem kūku no krāsns un atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pārklāj formu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti.

Gatavo kokosriekstu putukrējumu dekoram. Kokosriekstu pienu uz nakti ieliek ledusskapī. Atdala kokosa piena cieto daļu. Pievieno kokosriekstu cukuru un puto, līdz masa kļūst gaisīgāka. Jārēķinās, ka putas nesanāks tik stingras, kā no saldā krējuma, un masa nedubultosies, bet tas arī nav nepieciešams.

Liek putukrējumu konditorejas maisā un ieliek ledusskapī uz kādām 20 minūtēm, lai putukrējums paliktu nedaudz stingrāks.

Izņem no ledusskapja vakar cepto kūku. Nogriež galu konditorejas maisam aptuveni 1-1,5 cm platumā un spiež putukrējuma piciņas uz kūkas. Pārber ar kanēli, uzrīvē apelsīna miziņu vai pārkaisa ar grauzdētiem, sakapātiem valriekstiem.

Kūka ir gatava pasniegšanai! To var glabāt ledusskapī 3 dienas no izcepšanas brīža.

Ieteikumi

Visus citrusa augļus kārtīgi nomazgā ar birsti vai arī iegādājas bio augļus.

Ja vēlas samazināt kaloriju skaitu, krēmā kokosa cukura vietā izmanto stēviju, bet tad noteikti ieteicams pielikt klāt arī vaniļu, lai mazinātu stēvijas specifisko garšu.

Krēma vietā var izmantot arī augļu/ogu mērci (augļi + saldinātājs + kukurūzas ciete).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form