Ceptā jogurta kūka ar burkānu biskvītu un kokosriekstu putukrējumu
Foto: "Fitness kūka" publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
80 g
80 g auzu klijas, samaltas dzirnaviņās
auzu klijas, samaltas dzirnaviņās
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/4 TK
1/4 TK soda
soda
1/4 TK
1/4 TK kanēlis
kanēlis
8 g
8 g stēvija vai cits saldinātājs
stēvija vai cits saldinātājs
125 g
125 g burkāni, sarīvēti
burkāni, sarīvēti
1
1 apelsīns, norīvēta miziņa
apelsīns, norīvēta miziņa
50 g
50 g valrieksti, apgrauzdēti un sasmalcināti
valrieksti, apgrauzdēti un sasmalcināti
1
1 liela ola
liela ola
25 g
25 g vīnogu kauliņu eļļa
vīnogu kauliņu eļļa
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
CEPTĀ JOGURTA KĀRTAI
450 g
450 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
70 g
70 g kokosriekstu cukurs
kokosriekstu cukurs
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK vaniļas esence
vaniļas esence
2
2 citroni, abiem izspiesta sula, vienam norīveta miziņa
citroni, abiem izspiesta sula, vienam norīveta miziņa
3
3 olas
olas
KRĒMS DEKORAM
1
1 bundža kokosriekstu piena
bundža kokosriekstu piena
30 g
30 g kokosriekstu cukurs, samalts dzirnaviņās
kokosriekstu cukurs, samalts dzirnaviņās
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Supergardu kūku iespējams izcept arī bez miltiem, sviesta, trekniem krēmiem un liekām kalorijām. Figūrai draudzīgas kūkas recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta fitness_kuka pavēlniece Rūta Nordmane.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paredzētas 18 cm diametra kūkas formai.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Gatavo biskvītu. Sajauc pirmās 5 sastāvdaļas vidēja izmēra bļodā. Pievieno olu un izmaisa. Pievieno burkānus, apelsīna miziņu, riekstus un samaisa. Pievieno eļļu un samaisa. Masā ielej citrona sulu, samaisa un lej formā. Liek krāsnī un cep 25-30 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti. Formu izņem no krāsns.

    Gatavo ceptā jogurta kārtu. Palielina krāsns temperatūru līdz 200 grādiem. Visas sastāvdaļas bļodā sajauc, lej virs biskvīta, liek formu krāsnī un cep 8 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 100 grādiem un cep vēl 90 minūtes. Pie malām masai jābūt stingai, bet vidū nedaudz "drebelīgai".

    Izņem kūku no krāsns un atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pārklāj formu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti.

    Gatavo kokosriekstu putukrējumu dekoram. Kokosriekstu pienu uz nakti ieliek ledusskapī. Atdala kokosa piena cieto daļu. Pievieno kokosriekstu cukuru un puto, līdz masa kļūst gaisīgāka. Jārēķinās, ka putas nesanāks tik stingras, kā no saldā krējuma, un masa nedubultosies, bet tas arī nav nepieciešams.

    Liek putukrējumu konditorejas maisā un ieliek ledusskapī uz kādām 20 minūtēm, lai putukrējums paliktu nedaudz stingrāks.

    Izņem no ledusskapja vakar cepto kūku. Nogriež galu konditorejas maisam aptuveni 1-1,5 cm platumā un spiež putukrējuma piciņas uz kūkas. Pārber ar kanēli, uzrīvē apelsīna miziņu vai pārkaisa ar grauzdētiem, sakapātiem valriekstiem.

    Kūka ir gatava pasniegšanai! To var glabāt ledusskapī 3 dienas no izcepšanas brīža.

    Ieteikumi

    Visus citrusa augļus kārtīgi nomazgā ar birsti vai arī iegādājas bio augļus.

    Ja vēlas samazināt kaloriju skaitu, krēmā kokosa cukura vietā izmanto stēviju, bet tad noteikti ieteicams pielikt klāt arī vaniļu, lai mazinātu stēvijas specifisko garšu.

    Krēma vietā var izmantot arī augļu/ogu mērci (augļi + saldinātājs + kukurūzas ciete).

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form