Cepta menca zem kraukšķīgas garoziņas
Foto: Shutterstock
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
600 g
600 g menca
menca
1/2 glāze
1/2 glāze rīvmaize
rīvmaize
2 ĒK
2 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4 ĒK
4 ĒK cietais siers
cietais siers
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1
1 citrons
citrons
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tik viegli pagatavojams un gards zivju sacepums ar maizes un siera drupaču garoziņu. To var pasniegt gan ikdienā, gan svētku reizē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo keramikas panniņu, to ietaukojot. Sagriež mencu četros porciju gabalos un liek sagatavotajā pannā.

    Bļodā samaisa rīvmaizi ar kapātiem pētersīļiem, smalki sagrieztiem ķiplokiem, smalki rīvētu Parmezāna sieru un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Maisījumu vienmērīgi sadala uz katra zivs gabaliņa, pa virsu liekot sviesta piciņas.

    Liek pannu karstā cepeškrāsni un cep apmēram 20 minūtes, līdz zivs ieguvusi baltu, matētu toni, bet drupačas sakusušas un kļuvušas zeltaini brūnas.

    Pasniedz ar citrona daiviņām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form