Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Īsts svētku ēdiens, tik ļoti gards un garšā pilnīgs. Perfekti ceptai pīles filejai, pārgriežot to uz pusēm, jābūt viegli sārtai un sulīgai.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.pīles filejas2 gab.Šalotes sīpoli1 ĒKkapāts timiāns1 ĒKkapāts rozmarīns4 ĒKjāņogu želeja4 ĒKportvīns2 ĒKbalzamiko etiķis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo nelielu cepamo plāti, to ietaukojot.

2

Pīles filejas papīra dvielī noslauka sausas. Ar asu nazi vairākās vietās pārgriež ādu, cenšoties neiegriezt gaļā. Liek sagatavotās pīles filejas uz aukstas pannas ar ādu uz leju un karsē. Pannai uzkarstot, no ādas iztecēs tauki.

3

Pīli cep apmēram 3-5 minūtes, līdz āda karamelizējusies un tauki iztecējuši, tad fileju apgriež apkārt un turpina cept 1-2 minūtes. Filejas liek uz cepamās plāts, bet plāti karstā cepeškrāsnī, turpinot pīli karsēt vēl 10 minūtes.

4

Kamēr pīle cepeškrāsnī, pagatavo mērci. No pannas izlej lielāko daļu tauku (tos noglabā ledusskapī un lieto pēc vajadzības), ieber pannā smalki sagrieztus sīpolus un tos cep, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno kapātu timiānu un rozmarīnu, jāņogu želeju, portvīnu un etiķi. Uzvāra mērci un uz nelielas uguns ļauj tai virmot 4-5 minūtes, līdz tā viegli sabiezē. Pēc tam pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

5

Izņem pīli no cepeškrāsns un ļauj gaļai atpūsties 5 minūtes, to nosedzot ar foliju. Pīles fileju pasniedz ar kartupeļiem, dārzeņiem un jāņogu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!