Cepta polenta ar tomātiem un cieto sieru
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Polenta daudzu ēdienkartē nepelnīti atstāta novārtā. Ja vēl neesi to ne reizi baudījis, šis pagatavošanas veids atspēkos zaudēto un ļaus to pilnībā iemīlēt.

Katliņā uzvāra buljonu. Maisot ar karoti, lēnām ber klāt kukurūzas putraimus. Turpina nepārtraukti maisīt un karsē uz mērenas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz putra kļūst tumīga un sāk atlekt no katla malām. Noņem katlu no uguns, iemaisa sviestu un ļauj tam izkust.

Smalkos gabaliņos sagriež saulē kaltētos tomātus un uz pusēm sagriež ķirštomātus. Pagatavotajā putrā iemaisa sāli, piparus, tomātus un lielāko daļu no siera (nedaudz pietaupa pārkaisīšanai).

Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ieklāj putru, izlīdzinot pa visu formu. Pārkaisa ar atlikto sieru.

Cep 200 grādos 10-13 minūtes, līdz siers apcepas zeltaini brūns un malas putrai kļuvušas viegli kraukšķīgas. Nedaudz padzesē un izņem no formas.

Griež gabalos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form