Cepta polenta ar tomātiem un cieto sieru
Foto: Shutterstock
5.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
150 g
150 g kukurūzas putraimi
kukurūzas putraimi
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
100 g
100 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
100 g
100 g ķirštomāti
ķirštomāti
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Polenta daudzu ēdienkartē nepelnīti atstāta novārtā. Ja vēl neesi to ne reizi baudījis, šis pagatavošanas veids atspēkos zaudēto un ļaus to pilnībā iemīlēt.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzvāra buljonu. Maisot ar karoti, lēnām ber klāt kukurūzas putraimus. Turpina nepārtraukti maisīt un karsē uz mērenas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz putra kļūst tumīga un sāk atlekt no katla malām. Noņem katlu no uguns, iemaisa sviestu un ļauj tam izkust.

    Smalkos gabaliņos sagriež saulē kaltētos tomātus un uz pusēm sagriež ķirštomātus. Pagatavotajā putrā iemaisa sāli, piparus, tomātus un lielāko daļu no siera (nedaudz pietaupa pārkaisīšanai).

    Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ieklāj putru, izlīdzinot pa visu formu. Pārkaisa ar atlikto sieru.

    Cep 200 grādos 10-13 minūtes, līdz siers apcepas zeltaini brūns un malas putrai kļuvušas viegli kraukšķīgas. Nedaudz padzesē un izņem no formas.

    Griež gabalos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form