Foto: Shutterstock
Rikotas siers jeb biezpiena itāliešu radinieks ir lielisks, lai no tā pagatavotu siera kūku. Lūk, pamatrecepte, kas vienmēr noderēs! Pēc pagatavošanas kūku vari izrotāt ar svaigām vai saldētām ogām, kādu saldo mērci vai ievārījumā savārītām ogām.
720Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
150 gcepumi1 ĒKsviests (+veidnes ietaukošanai)750 grikota250 gkrēmsiers150 gcukurs120 gskābais krējums4 gab.olas2 ĒKmilti1 TKvaniļas esence0.5 TKsāls

Sagatavošana

1

Kūkas veidni ietauko ar sviestu.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem.

3

Cepumus smalki sadrupina un sajauc ar izkausētu sviestu. Sapilda veidnē un saplacina, lai tie būtu vienmērīgā biezumā viscaur pamatnē. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, pēc tam izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.

4

Tikmēr lielā bļodā liek rikotas sieru, pievieno krēmsieru un saputo kādu mirkli ar mikseri. Pievieno cukuru, skābo krējumu, olas, miltus, vaniļas ekstraktu un sāli. Visu saputo, lai veidotos gluds un viendabīgs krēms.

5

Kūkas krēmu lej virsū apceptajai cepumu pamatnei, izlīdzina. Liek cepeškrāsnī (170 grādos) un cep 1 stundu, līdz kūkas virsa zeltaina. Pēc tam izslēdz cepeškrāsni, paver krāsns durtiņas un ļauj kūkai atdzist krāsnī kādu brīdi.

6

Kad kūka padzisusi, liek ledusskapī un atdzesē 4–8 stundas.

Gatavo kūku pirms pasniegšanas var izdekorēt, ar ko viens sirds kāro – svaigām vai saldētām ogām, šokolādes mērci, sāļo karameli, pūdercukuru vai citām dekorācijām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!