Foto: DELFI

Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.

Īpašā svētku garša un smarža kūkā saplūdusi no pavisam vienkāršām sastāvdaļām – mutē kūstošo krēmsieru, brūklenēm un āboliem, kas tik patīkami smaržo pēc kanēļa. Pats jaukākais – kūkas pagatavošana nav sarežģīta, līdz ar to pa spēkam būs ikvienam. Nu ko, ķeramies klāt?

80Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
PAMATNEI:360 gcepumi 'Selga'2 ĒKbrūnais cukurs270 gsviests (izkausēts) KŪKAI:750 gbezpiedevu krēmsiers225 gpūdercukurs5 ĒKkartupeļu ciete pēc garšasvaniļas cukurs6 ĒKskābais krējums6 olas saujasbrūklenes5 āboli (nomizoti, sagriezti šķēlītēs)1.5 ĒKbrūnais cukurs1.5 ĒKkanēlis

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Karstumizturīgā traukā ielej ūdeni un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā.

3

Virtuves kombainā saber cepumus, pievieno brūno cukuru un sviestu. Visu samaļ viendabīgā masā. Pēc tam ber kūkas cepamajā formā, kas ietaukota un izklāta ar cepamo papīru.
Cepumu masu ar rokām izlīdzina kūkas formā, stingri piespiežot pie pamatnes.

4

Gatavo krēmu. Lielā bļodā liek krēmsieru, pūdercukuru, kartupeļu cieti, vaniļas cukuru un skābo krējumu. Visu saputo ar mikseri – putošanas laikā pa vienai pievieno olas, lai tās kārtīgi iemaisītos krēmsiera masā.

5

Kad kūkas krēms sajaukts, ieber tajā brūklenes un apmaisa. Viendabīgo krēmsiera masu lej kūkas formā virs cepumu pamatnes un izlīdzina.

6

Ābolu šķēlītes pārkaisa ar kanēli un brūno cukuru, kārtīgi apmaisa un kārto virsū uz kūkas (skatīt attēlu zemāk).

Foto: DELFI
7

Kūku cep aptuveni vienu stundu. Kad tā gatava, izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

8

Pasniedz, pa virsu pārkaisot pūdercukuru un dekorējot ar kādu ogu, piemēram, jāņogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!