Foto: Privātā arhīva foto
Kraukšķīga pamatne un gaisīgi maigs rikotas pildījums, kas pilnai laimei pārliets ar sulīgām karamelizētu persiku šķēlītēm – debešķīgs garšu baudījums! Siera kūkas recepti iesaka Inga Bidina.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

mandeļu skaidiņas piparmētru lapiņas250 gpilngraudu cepumi "Digestive"150 gsviests400 grikota250 gmaskarpone5 olas šķipsnasāls120 gcukurs2 citroni1 lielā bundža konservētu persiku70 gsviests150 gcukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

2

Gatavo pamatni. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar mīkstu sviestu, liek formā ar noņemamu malu un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek krāsnī uz 10 minūtēm.

3

Pa to laiku gatavo pildījumu. Rikotai pievieno maskarponi, olas, cukuru, sāli, diviem citroniem norīvētas miziņas, viena citrona sulu un visu sakuļ viendabīgā masā.

4

Liek masu veidnē virs pamatnes, liek krāsnī un cep stundu.

5

Konservētiem persikiem nolej šķidrumu (to var izmantot dzēriena pagatavošanai), persikus sagriež šķēlītēs.

6

Pannā izkausē sviestu, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz iegūta skaisti zeltaina karamele. Tad liek pannā persiku šķēlītes un, uzmanīgi apmaisot, karamelizē aptuveni minūti, tad nogriež liesmu.

Foto: Privātā arhīva foto
7

Pārklāj siera kūku ar karamelizētajiem persikiem, dekorē ar grauzdētām mandeļu skaidiņām un piparmētru lapiņām.

8

Atdzesē, noņem kūkas formai malu, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!