Ceptā siera kūka ar karamelizētiem persikiem
Foto: Privātā arhīva foto
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Kraukšķīga pamatne un gaisīgi maigs rikotas pildījums, kas pilnai laimei pārliets ar sulīgām karamelizētu persiku šķēlītēm – debešķīgs garšu baudījums! Siera kūkas recepti iesaka Inga Bidina.

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

Gatavo pamatni. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar mīkstu sviestu, liek formā ar noņemamu malu un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek krāsnī uz 10 minūtēm.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Rikotai pievieno maskarponi, olas, cukuru, sāli, diviem citroniem norīvētas miziņas, viena citrona sulu un visu sakuļ viendabīgā masā.

Liek masu veidnē virs pamatnes, liek krāsnī un cep stundu.

Konservētiem persikiem nolej šķidrumu (to var izmantot dzēriena pagatavošanai), persikus sagriež šķēlītēs.

Pannā izkausē sviestu, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz iegūta skaisti zeltaina karamele. Tad liek pannā persiku šķēlītes un, uzmanīgi apmaisot, karamelizē aptuveni minūti, tad nogriež liesmu.

Ceptā siera kūka ar karamelizētiem persikiem
Foto: Privātā arhīva foto

Pārklāj siera kūku ar karamelizētajiem persikiem, dekorē ar grauzdētām mandeļu skaidiņām un piparmētru lapiņām.

Atdzesē, noņem kūkas formai malu, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form