Ceptā siera kūka ar karamelizētiem persikiem
Foto: Privātā arhīva foto
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
 
piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
Pamatnei
250 g
250 g pilngraudu cepumi "Digestive"
pilngraudu cepumi "Digestive"
150 g
150 g sviests
sviests
Pildījumam
400 g
400 g rikota
rikota
250 g
250 g maskarpone
maskarpone
5
5 olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
120 g
120 g cukurs
cukurs
2
2 citroni
citroni
Persikiem
1
1 lielā bundža konservētu persiku
lielā bundža konservētu persiku
70 g
70 g sviests
sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
  • ASV nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Siera kūkas
  • Kraukšķīga pamatne un gaisīgi maigs rikotas pildījums, kas pilnai laimei pārliets ar sulīgām karamelizētu persiku šķēlītēm – debešķīgs garšu baudījums! Siera kūkas recepti iesaka Inga Bidina.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

    Gatavo pamatni. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar mīkstu sviestu, liek formā ar noņemamu malu un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek krāsnī uz 10 minūtēm.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Rikotai pievieno maskarponi, olas, cukuru, sāli, diviem citroniem norīvētas miziņas, viena citrona sulu un visu sakuļ viendabīgā masā.

    Liek masu veidnē virs pamatnes, liek krāsnī un cep stundu.

    Konservētiem persikiem nolej šķidrumu (to var izmantot dzēriena pagatavošanai), persikus sagriež šķēlītēs.

    Pannā izkausē sviestu, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz iegūta skaisti zeltaina karamele. Tad liek pannā persiku šķēlītes un, uzmanīgi apmaisot, karamelizē aptuveni minūti, tad nogriež liesmu.

    Ceptā siera kūka ar karamelizētiem persikiem
    Foto: Privātā arhīva foto

    Pārklāj siera kūku ar karamelizētajiem persikiem, dekorē ar grauzdētām mandeļu skaidiņām un piparmētru lapiņām.

    Atdzesē, noņem kūkas formai malu, griež šķēlēs un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form