Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.

180Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
PAMATNEI:250 gcepumi75 gkausēts sviests KŪKAI:500 gkrēmsiers300 mlsaldais krējums1 TKvaniļas ekstrakts175 gPūdercukurs2 ĒKmilti2 vidēja izmēra olas DEKORĒŠANAI: zemenes vai citas ogas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 180 grādiem. Cepumus sasmalcina, sajauc ar kausēto sviestu un izklāj kēksa formas pamatnē, kas iepriekš ieziesta ar sviestu un izklāta ar cepamo papīru.

2

Siera kūkas masas pagatavošanai nedaudz sakuļ svaigo sieru, lai to padarītu mīkstāku, tad piejauc klāt saldo krējumu, vaniļas ekstraktu, pūdercukuru, miltus, olas un visu rūpīgi sakuļ vienmērīgā masā. Iegūto masu lej virs cepumu pamatnes.

3

Kūku cep 15 minūtes, tad cepeškrāsnij samazina temperatūru līdz 120 grādiem. Turpina cept kūku aptuveni pusotru stundu, vai līdz brīdim, kad tā centrā ir pilnīgi stingra. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai atdzist, neizņemot to laukā.

4

Kad kūka padzisusi, liek ledusskapī un ļauj pavisam sastingt. Tad izceļ no formas un pasniedz sagrieztu šķēlītēs kopā ar svaigām zemenēm vai citām ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!