Ikvienam reiz pienāk tā reize, kad rīko vakariņas, kurās paredzēts atstāt pozitīvu iespaidu uz kādu un ir skaidrs, ka jāgatavo kas tāds, kas izdodas vienmēr. Lūk, mana versija par šādu ēdienu.

Sautētā vista zīdaini krēmīgajā brendija sinepju mērcē bija otrais ēdiens, kuru es savulaik gatavoju savam vīram (toreiz gan mēs vēl tikko bijām sākuši satikties). Pirmajā maltītē es biju pagatavojusi pastu un ielikusi viņam ārkārtīgi lielu porciju, jo man bija bail, ka viņš nejutīsies paēdis. Pēc sākotnējā šoka viņš vīrišķīgi pievārēja milzīgo šķīvi un joprojām bija gatavs ar mani tikties. Šķiet, tā bija pirmā pazīme, ka esmu sastapusi savu Īsto.

Jebkurā gadījumā, šo vistas ēdiena recepti es gatavoju gan mūsu randiņu periodā, gan pēc kāzām, gan arī pēc tam, kad piedzima mūsu meita, kas, starp citu, neatzīst brendija sinepju mērci. Gadu gaitā neskaitāmās vakariņu reizēs, kā arī tajos vakaros, kad gribās ko īpašu, esmu šo ēdienu gatavojusi un tas allaž ir recepties. Šī garšu kombinācija neapnīk un esmu pārliecināta, ka tā garšos arī jums!

Iesākumā apcep gareniski uz pusēm pārgrieztas vistas krūtiņas - apvārta nedaudz miltos, kas sajaukti ar sāli un pipariem, un apcep sviestā, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna. Gatavo gaļu novieto siltumā.

Ēdiena maģija slēpjas mērcē, kuru gatavo tajā pašā pannā, kurā cepi vistu. Sakapā šalotes sīpolu, viegli apcep to un pārlej ar baltvīnu un brendiju - karsē, līdz viss sāk burbuļot. Tad pievieno graudu sinepes un nedaudz saldo krējumu, pēc garšas sāli un piparus, uz lēnas uguns vāri aptuveni piecas minūtes. Voila! Perfektā mērce gatava!

Porciju šķīvjos kārto apcepto vistiņu, pāri lej mērci. Rotā ar svaigiem lociņiem. Mūsmājās šī gaļa iecienīta kopā ar tvaicētām zaļajām pupiņām un burkāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!