Foto: Shutterstock

Grilēta vistas fileja brīnišķīgi saderēsies ar ceptiem gurķiem. Kas teicis, ka gurķus nevar cept? Var. Ēdiens būs viegls, piemērots vēlākām vakariņām, neradot smaguma sajūtu. Filejas pildīšanai iesakām izmantot piesātināto spāņu cieto aitas sieru Mančego (Manchego), bet derēs arī jebkurš cits labi kūstošs siers.

30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 lielās vistas filejas75 gsiers2 ĒKsagriezti sīpolloki3 ĒKolīveļla2 nelieli garie gurķi1 citrons1 laims1 ķiploka daiviņa1 ĒKkapātas piparmētras1 saujabaziliks pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari pēc garšaskajennas pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC. Sieru sagriež plānās šķēlēs, skaidās, visērtāk to izdarīt ar siera nazi. Nomazgā un smalki sagriež lociņus. Gurķus sagriež trīs posmos, pēc tam gareniski četrās vai sešās daļās, atkarībā, cik resni ir gurķi. Sakapā piparmētru lapiņas. Filejas iegriež tā, lai veidotos kabata, kurā pamīšus iepilda sieru un lociņus. Apslacina filejas ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem, kajennas pipari pietiks pavisam nedaudz, noliek malā.

2

Pusei citrona izspiež sulu, pusei laima izspiež sulu un sajauc abas sulas ar gurķiem. Ar ķiploka spiedi izspiež ķiploka daiviņu un sajauc ar gurķiem, uzkaisa nedaudz sāli un piparus. Liek uz ieeļļotas cepampannas un cep cepeškrāsnī apmēram 12 minūtes, līdz gurķi viegli apbrūnējuši.

3

Uz karstas grila pannas liek filejas un cep apmēram 12 minūtes (katru pusi apmēram 6 minūtes), līdz filejas izkarsušas cauri un siers sāk kust.

4

Kamēr cepas gurķi un filejas, pagatavo bazilika mērci. Rupji sagriež vai saplucina bazilika lapiņas, liek piestā, uzber nedaudz sāli, melnos piparus un saberž putriņā, uzlej ēdamkaroti labas olīveļļas, iespiež citrona vai laima sulu no atlikušās pusītes. Mērce gatava.

5

Kad filejas un gurķi gatavi, tos kārto porcijās pa virsu rasinot bazilika mērci un uzkaisot kapātās piparmētras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!