Ceptā zemeņu šarlote
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Ceptā zemeņu šarlote - greznums uz svētku galda.

Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno olām. Maisījumam pievieno saldo krējumu.

Sagatavoto mīklu uzlej uz plāts. Ieteicams izmantot cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 250*C ~ 5 min.

Gatavo mīklas plāksni izgāž uz sviesta papīra un uzmanīgi noņem cepamo papīru. Pārziež ar ievārījumu. Satin ruletē. Atdzesē.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī ~ 5 min

Zemenes noskalo un notīra. Dažas atstāj rotājumam. Pusi zemeņu sagriež šķēlītēs, pusi labi samīca.

Gatavo pildījumu no krējuma, jogurta, pūdercukura, citrona sulas, zemeņu šķēlītēm un zemeņu masas.

Želatīnam nolej lieko ūdeni un izkausē uz lēnas uguns ūdens peldē. Pievieno pildījuma masai.

Ruleti sagriež aptuveni 30 šķēlītēs. 20 šķēlītes kārto dziļā traukā. Virsū lej pildījumu un pārliek ar atlikušajām šķēlītēm. Liek vēsumā ne mazāk kā 5 stundas.

Kūku izgāž (apgāžot) lēzenā šķīvī. Rotā ar putukrējumu un zemenēm.

Iesūtīja: Krizdole

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form