Sastāvdaļas
Sagatavošana
Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno olām. Maisījumam pievieno saldo krējumu.
Sagatavoto mīklu uzlej uz plāts. Ieteicams izmantot cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 250*C ~ 5 min.
Gatavo mīklas plāksni izgāž uz sviesta papīra un uzmanīgi noņem cepamo papīru. Pārziež ar ievārījumu. Satin ruletē. Atdzesē.
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī ~ 5 min
Zemenes noskalo un notīra. Dažas atstāj rotājumam. Pusi zemeņu sagriež šķēlītēs, pusi labi samīca.
Gatavo pildījumu no krējuma, jogurta, pūdercukura, citrona sulas, zemeņu šķēlītēm un zemeņu masas.
Želatīnam nolej lieko ūdeni un izkausē uz lēnas uguns ūdens peldē. Pievieno pildījuma masai.
Ruleti sagriež aptuveni 30 šķēlītēs. 20 šķēlītes kārto dziļā traukā. Virsū lej pildījumu un pārliek ar atlikušajām šķēlītēm. Liek vēsumā ne mazāk kā 5 stundas.
Kūku izgāž (apgāžot) lēzenā šķīvī. Rotā ar putukrējumu un zemenēm.
Iesūtīja: Krizdole