Foto: Shutterstock
Ceptā zemeņu šarlote - greznums uz svētku galda.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.olas170 gcukurs130 gkviešu milti2 TKcepamais pulveris50 gsaldais krējums200 gzemeņu ievārījums2 ĒKželatīns1 kgsvaigas zemenes400 gskābs krējums300 gbezpiedevu jogurts100 gpūdercukurs0.5 TKcitronu sula100 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno olām. Maisījumam pievieno saldo krējumu.

2

Sagatavoto mīklu uzlej uz plāts. Ieteicams izmantot cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 250*C ~ 5 min.

3

Gatavo mīklas plāksni izgāž uz sviesta papīra un uzmanīgi noņem cepamo papīru. Pārziež ar ievārījumu. Satin ruletē. Atdzesē.

4

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī ~ 5 min

5

Zemenes noskalo un notīra. Dažas atstāj rotājumam. Pusi zemeņu sagriež šķēlītēs, pusi labi samīca.

6

Gatavo pildījumu no krējuma, jogurta, pūdercukura, citrona sulas, zemeņu šķēlītēm un zemeņu masas.

7

Želatīnam nolej lieko ūdeni un izkausē uz lēnas uguns ūdens peldē. Pievieno pildījuma masai.

8

Ruleti sagriež aptuveni 30 šķēlītēs. 20 šķēlītes kārto dziļā traukā. Virsū lej pildījumu un pārliek ar atlikušajām šķēlītēm. Liek vēsumā ne mazāk kā 5 stundas.

9

Kūku izgāž (apgāžot) lēzenā šķīvī. Rotā ar putukrējumu un zemenēm.

Iesūtīja: Krizdole

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!