Ceptais dateļu pudiņš ar sezamu
Foto: Mareks Blūzmanis
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pudiņam:
4 g
4 g melnā tēja
melnā tēja
175 g
175 g dateles
dateles
60 g
60 g sviests (+ 1 ĒK trauciņiem)
sviests (+ 1 ĒK trauciņiem)
1 TK
1 TK soda
soda
0.25 TK
0.25 TK jūras sāls
jūras sāls
70 g
70 g Demeraras cukurs
Demeraras cukurs
70 g
70 g tumšais muskovado cukurs
tumšais muskovado cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
95 g
95 g kviešu milti
kviešu milti
0.5 TK
0.5 TK vaniļas pasta
vaniļas pasta
1 TK
1 TK iesals
iesals
Karamelei:
50 g
50 g auksts sviests
auksts sviests
120 g
120 g saldais krējums
saldais krējums
60 g
60 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
0.25 TK
0.25 TK vaniļas pasta
vaniļas pasta
Sezama sēklu drupačām:
100 g
100 g sezama sēklas
sezama sēklas
65 g
65 g cukurs
cukurs
15 g
15 g ūdens
ūdens
60 g
60 g pekanrieksti dekorēšanai
pekanrieksti dekorēšanai
  • Pudiņi
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna cienīgs deserts, kuru pagatavot mājās apstākļos. Recepti piedāvā "Mežpils alus" sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzvāra stipru melno tēju. Datelēm izņem kauliņus un sagriež mazākos gabalos. Aplej ar melno tēju un atstāj uz 10 minūtēm.

    Bļodā liek sviestu un abus cukurus. Uzputo. Pa vienai pievieno olas un vēlreiz uzputo, līdz izveidojas viendabīga masa.

    Pievieno vaniļu un iesalu, izmaisa. Trīs daļās pievieno miltus, izmaisa.

    Dateles ar tēju pārliek katliņā. Uz vidējas uguns vāra 2 minūtes, pievieno sodu un nepārtraukti maisa, līdz putas nedaudz nogājušas. Dateļu masu pievieno mīklai.

    Ar sviestu iesmērētā metāla mafinu formā lej mīklu tā, lai ¼ daļa formiņu būtu vēl brīva. Cep uz 180 ºC sakarsētā krāsnī 30–35 minūtes.

    Katliņā liek cukuru un ūdeni karamelei. Vāra, līdz cukurs kļuvis dzintara krāsā. Nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt saldo krējumu. Pēc tam pievieno sviestu. Vāra uz vidējas liesmas 2 minūtes. Pievieno sāli un vaniļu.

    Katliņā liek cukuru un ūdeni sezama sēklām. Uz virsmas izklāj cepamo papīru. Kad cukurs sasniedzis 113 ºC temperatūru (to izmēra ar speciāla termometra palīdzību), pievieno negrauzdētas sezama sēklas un nepārtraukti maisa, samazinot uguni. Kad sezama sēklas kļuvušas zeltaini brūnas, pārliek tās uz cepamā papīra. Atdzesē un sablendē līdz drupaču konsistencei.

    Pudiņus pirms pasniegšanas atdzesē 5–10 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar karameli un sezama drupačām. Dekorē ar pekanriekstiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.