Restorāna cienīgs deserts, kuru pagatavot mājās apstākļos. Recepti piedāvā "Mežpils alus" sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni.
90Minūtes
20Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 gmelnā tēja175 gdateles60 gsviests (+ 1 ĒK trauciņiem)1 TKsoda0.25 TKjūras sāls70 gDemeraras cukurs70 gtumšais muskovado cukurs2 gab.olas95 gkviešu milti0.5 TKvaniļas pasta1 TKiesals50 gauksts sviests120 gsaldais krējums60 gcukurs pēc garšasjūras sāls0.25 TKvaniļas pasta100 gsezama sēklas65 gcukurs15 gūdens60 gpekanrieksti dekorēšanai

Sagatavošana

1

Uzvāra stipru melno tēju. Datelēm izņem kauliņus un sagriež mazākos gabalos. Aplej ar melno tēju un atstāj uz 10 minūtēm.

2

Bļodā liek sviestu un abus cukurus. Uzputo. Pa vienai pievieno olas un vēlreiz uzputo, līdz izveidojas viendabīga masa.

3

Pievieno vaniļu un iesalu, izmaisa. Trīs daļās pievieno miltus, izmaisa.

4

Dateles ar tēju pārliek katliņā. Uz vidējas uguns vāra 2 minūtes, pievieno sodu un nepārtraukti maisa, līdz putas nedaudz nogājušas. Dateļu masu pievieno mīklai.

5

Ar sviestu iesmērētā metāla mafinu formā lej mīklu tā, lai ¼ daļa formiņu būtu vēl brīva. Cep uz 180 ºC sakarsētā krāsnī 30–35 minūtes.

6

Katliņā liek cukuru un ūdeni karamelei. Vāra, līdz cukurs kļuvis dzintara krāsā. Nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt saldo krējumu. Pēc tam pievieno sviestu. Vāra uz vidējas liesmas 2 minūtes. Pievieno sāli un vaniļu.

7

Katliņā liek cukuru un ūdeni sezama sēklām. Uz virsmas izklāj cepamo papīru. Kad cukurs sasniedzis 113 ºC temperatūru (to izmēra ar speciāla termometra palīdzību), pievieno negrauzdētas sezama sēklas un nepārtraukti maisa, samazinot uguni. Kad sezama sēklas kļuvušas zeltaini brūnas, pārliek tās uz cepamā papīra. Atdzesē un sablendē līdz drupaču konsistencei.

8

Pudiņus pirms pasniegšanas atdzesē 5–10 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar karameli un sezama drupačām. Dekorē ar pekanriekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!