Ceptas cāļa akniņas konjakā pēc 19. gadsimta franču receptes
Foto: Shutterstock
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ceptas vistu aknas var izmantot kā uzkodu kopā ar salātiem vai kā pamatēdienu ar tvaicētiem dārzeņiem. Cepšanai tiek izmantoti pīļu tauki, bet tie varētu būt arī zosu tauki, cūku tauki, sviests vai eļļa. Garšas buķete būs visgardākā, ja izmantos pīļu vai zosu taukus.

Sagatavo bļodu ar aukstu ūdeni un ledu. Attīra akniņas no cīpslām un plēvēm. Attīrītās akniņas liek ledus ūdenī. Kad visas akniņas notīrītas, tās nomazgā un izņem no ledus ūdens.

Akniņas aplej ar konjaku, pievieno nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus. Atstāj aknas marinēties 15 minūtes. Ik pa brīdim akniņas izmaisa.

Sakarsē pannu ar pīļu taukiem. Aknas nosusina papīra dvielī, pēc tam liek karstā pannā un, nepārpildot pannu, pa porcijām cep no abām pusēm brūnas. Pasniedz.

Comment Form