Ceptas cāļu akniņas ar sēnēm un tomātiem
Foto: Shutterstock
2.2500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ceptas cāļu aknas ar sēnēm un tomātiem var pasniegt kā uzkodu ar grauzdiņiem vai kā pamatēdienu, tās pasniedzot ar kartupeļiem.

Uzliek vārīties ūdeni. Tikmēr notīra aknas no dzīslām un sagriež palielos gabalos, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, noliek malā. Arī sēnes sagriež palielos gabalos.

Tomātiem noņem mizu - iegriež krusteniski kātiņa daļā mizu un aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu. Tomātu sagriež gabaliņos. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus.

Pannā sakarsē divas ēdamkarotes eļļas. Karstajās taukvielās liek sagrieztos sīpolus, ķiplokus un timiāna zariņus, maisot cep, līdz sīpoli caurspīdīgi, pievieno sēnes un turpina cept, līdz tās gatavas.

Pēc tam pievieno tomātus, sāli un melnos piparus, maisot cep apmēram 2 minūtes. Noņem sēnes no pannas un noglabā. Uz pannas lej atlikušo eļļu, sakarsē un cep aknas no abām pusēm, līdz gatavas.

Ja nepieciešams, aknas cep pa porcijām. Gatavām aknām vidiņā jābūt viegli sārtām.

Pēc tam aknām pievieno saceptos sīpolus un sēnes, izmaisa un vēlreiz uzkarsē. Pasniedz.

Comment Form