Foto: Shutterstock
Ceptas cāļu aknas ar sēnēm un tomātiem var pasniegt kā uzkodu ar grauzdiņiem vai kā pamatēdienu, tās pasniedzot ar kartupeļiem.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gcāļu aknas200 gsēnes1 sīpols2 ķiploku daiviņas1 tomāts40 geļļa daži timiāna zariņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Uzliek vārīties ūdeni. Tikmēr notīra aknas no dzīslām un sagriež palielos gabalos, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, noliek malā. Arī sēnes sagriež palielos gabalos.

2

Tomātiem noņem mizu - iegriež krusteniski kātiņa daļā mizu un aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu. Tomātu sagriež gabaliņos. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus.

3

Pannā sakarsē divas ēdamkarotes eļļas. Karstajās taukvielās liek sagrieztos sīpolus, ķiplokus un timiāna zariņus, maisot cep, līdz sīpoli caurspīdīgi, pievieno sēnes un turpina cept, līdz tās gatavas.

4

Pēc tam pievieno tomātus, sāli un melnos piparus, maisot cep apmēram 2 minūtes. Noņem sēnes no pannas un noglabā. Uz pannas lej atlikušo eļļu, sakarsē un cep aknas no abām pusēm, līdz gatavas.

5

Ja nepieciešams, aknas cep pa porcijām. Gatavām aknām vidiņā jābūt viegli sārtām.

6

Pēc tam aknām pievieno saceptos sīpolus un sēnes, izmaisa un vēlreiz uzkarsē. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!