Ceptas cāļu sirdis ar gailenēm, sutinātas saldajā krējumā un konjakā, uz grauzdētas saldskābmaizes
Foto: Laura Ķirse
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
Gailenes
Gailenes
 
Cāļu sirdis
Cāļu sirdis
 
Saldais krējums
Saldais krējums
 
Sīpoli
Sīpoli
 
Ķiploki
Ķiploki
 
Timiāns
Timiāns
 
Konjaks
Konjaks
 
Sviests
Sviests
 
Olīveļļa
Olīveļļa
 
Sāls
Sāls
 
Pipari
Pipari
 
Saldskābmaize
Saldskābmaize
  • Pasaules Virtuve
  • Mājas kafejnīcu dienās Druvienas muižā Druvienas Latviskās Dzīvesziņas Centrs pavārmākslas meistare Laura Ķirse bija sagatavojusi tādu ēdienkarti, kur siekalas saskrien mutē, tikai izlasot vien. Viss sākas ar Lauras radīto uzkodu, kuru baudījušie saka: absolūts šedevrs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms stāstīt receptes gaitu, Laura piebilst: "Daudzumus nerakstu, vien piezīmēju, ka siržu un gaileņu proporcija ir 1:1."

    Sviestā un eļļā sacep glīti brūnus sīpolus un ķiplokus, ne veselus, protams, bet sakapātus gabalos, kas paša acij un zobiem tīkami. Manām acīm un sakodienam tīkami ir palieli gabali, lai, uzkožot, sajustu garšu dažādību un ēdiens ne mirkli nesāktu šķist vienmuļš.

    Turpinot cept, pievieno svaigas, noskalotas cāļu sirdis (es lietoju veselas, bet rokdarbnieki var droši sagriezt sīkāk), sacep smuki brūnas.

    Tad pievieno uz kādas citas pannas sviestā un eļļā saceptas gailenes (nedaru to kopā, jo gailenēm izdalās apnicīgi padaudz ūdens).

    Pārlej visu pasākumu ar saldo krējumu, tā, lai riktīgi nosedz un vēl čut čut. Sautē nesteidzīgi, līdz saldais krējums nezin kur pazudis un masa kļuvusi tāda kā līmīga.

    Tad pievieno sāli, piparus, svaigu, sakapātu timiānu (ja svaigo apēduši gliemeži un nākas lietot kaltētu, tad to pievieno agrāk, reizē ar saldo krējumu). Un tad konjaku. Šļuku. Maisot pacep vēl minūti vai divas, lai konjaks atdod savu garšu un arīdzan atvadās no promilēm.

    Bildē šis ēdiens atrodas uz Inese Zvejniece ceptās lauku saldskābmaizes, kas ir absolūti labākā lauku maize, ko esmu ēdusi. Piedodiet, visi pārējie lauku maizes meistari! Ja gadīsies plānot ceļojumu uz Gulbenes novadu, ir pilnīgi noteikti vērts iepriekš sazināties ar Inesi un aizrunāt kādu kukuli maizītes.

    Ja nu tomēr neveicas tikt pie Ineses maizītes, var uzgrauzdēt kādu citu tumšas krāsas maizi un izveidot šo salikumu. Lai gan šis ēdiens varētu tik pat labi atrasties arī uz pērļu grūbām, piemēram.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Mājas kafejnīcu dienas Vistu sirdis Saldskābmaize Mājas kafejnīca Gailenes Olīveļļa Ķiploki Konjaks Saldais krējums Sviests Timiāns Pasniegt atdzesētu vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form