Ceptas garneles ar arbūziem un fetas sieru
Foto: Shutterstock
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Brīnišķīga, apetītlīga uzkoda. Saldi kraukšķīgie arbūza gabaliņi izceļ pikantos garneļu kumosiņus, bet feta piešķir nopietnību un dod sātu. Ieteicams izmantot jēlas, termiski neapstrādātas garneles. Saldētas garneles pa nakti ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, nākamajā dienā tās būs atlaidušās un piemērotas cepšanai.

Sagatavo marinādi garnelēm. Izspiež sulu no vienas laima puses, iemaisa kapātu ķiploku, šķipsnu čili piparus, sojas mērci, vienu ēdamkaroti olīveļļas. Marinādē liek notīrītas garneles, kurām no muguras izņemta arī zarniņa. Garnelēm ļauj kādas 15 minūtes marinēties.

Tikmēr kubiņos sagriež arbūzu, fetas sieru. Sajauc salātu mērci. Izspiež sulu no otras laima puses, sajauc ar divām atlikušajām olīveļļas karotēm, pievieno nedaudz sāli (atceries, ka salātos ir sāļais fetas siers), melnos piparus un medu. Visu labi samaisa.

Sakarsē pannu cepšanai ar eļļu. Kad panna karsta, tajā liek garneles un cep no katras puses apmēram minūti, līdz tās kļūst sārtas.

Kārto salātus: liek bļodā arbūza gabaliņus, pa virsu pārber fetas gabaliņus, ceptās garneles, uzlej mērci, bet nemaisa. Grezno ar zaļajiem dīgstiem un sēkliņām. Pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form