Ceptas garneles ar granātābolu salsu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.

Ja izmanto saldētas garneles, tās pa nakti no saldētavas ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, tad līdz gatavošanas brīdim tās būs atlaidušās.

Sagatavo marinādi: smalki sagriež ķiploku, ingveru bez mizas, sajauc ar olīveļļu un viena laima sulu. Marinādē iemaisa notīrītas tīģergarneles, kurām no muguras izņemta arī zarniņa (astītes atstāj). Ļauj marinēties 30 minūtes.

Tikmēr sagatavo salsu. Granātābolam iztīra sēkliņas. Smalki sagriež sarkano sīpolu, halapenjo pipariņu ar visām sēklām. Ja nav halapenjo, var izmantot čili piparu. Salīdzinoši halapenjo ir maigāks. Noplucina kinzai lapiņas un sagriež smalkāk. Visu samaisa kopā, pievieno šķipsnu sāls, pēc garšas samaisa ar laima sulu.

Sakarsē pannu ar eļļu. Karstā pannā liek tīģergarneles un cep no katras puses apmēram 1 minūti, līdz garneles kļūst sārtas.

Uz katra šķīvja liek sauju ar jauktiem salātiem, pa virsu liek karoti ar granātābolu salsu un ceptās tīģergarneles. Pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form